cucurbia Creative Commons License 2005.01.27 0 0 17

Na megjöttek ma a braziliábol rendelt gyümölcsmagok,de sajna a posta jol összelapitotta kicsit :((Hogy mi fog ebböl kikelni nem tudom.Mindenesetre gyorsan a legfontosabbakat beültettem és melegtalpra tettem.Most várakozok.Vagy szétrohad vagy kikel.

Hát érdekes adat lehet az a 10-12 fok,mert nekem 13 foknál pusztultak el,pedig már 3x probálkoztam vele,Már 5 éve is volt egy 1 méteres fám,amit gyüjtötöl vettem,szépen nött is nyáron,de aztán télen hasonloan mint az ideiek,15 fok alatt elkezdett sárgulni majd szinte egy hét alatt kiszáradva pusztult el.(nem öntözéshiánytol,csak a tünete volt hasonlo.)Idén kaptam a botanikus kertböl dugványt,meg a Szegedi Füvészkertböl egy magcsemetét,és mindkettő most pusztult el decemberben amikor 3 napig az a nagyon hideg volt,és 15 fok alá ment a hömérséglet.Szoval nem tudom.Magot tavasszal tudok rendelni,majd megprobálom.Max jövöre behozom a szobába,de hogy minek a helyére teszem még nem tudom.Egyébként a kakao nem csak a melegre érzékeny,hanem a talajára is.A vácrátoti bot kertben is nagyon senyved sajna évek ota,és egy másik pesti gyüjtöt is ismerek,akinek van egy két méteres fája,25-30 fokon van télen de neki sem akar megmaradni,állitolag a talajban is igényes valamire.

Citromjaim,fügéim meg hasonloim nekem is vannak.Psidiumbol majd tudok adni mert azok szépen kelnek most,és az Annonafélékböl most Annona montana meg Rollinia deliciosa van felesleges tö,a többiböl vagy csak egy tövem van,vagy nem kellt ki a mag és tavasszal ujra kell rendelnem.

A pisztácia érdekelne,mert a novemberi magjaim nem keltek ki,és ami most jött Brazilbol a posta miatt nem biztos hogy megered.

Télálló banánom meg a többi nekem is van,meg banánfélék most is vannak vetve,kinábol jött nagy adag,de egyenlőre nem kelt még ki.

Előzmény: gáborke (15)