Kedves kenyai!
Nem egészen értem, milyen 2. pontból idulok ki mindig.
Azt sem értem, miért gondolkodsz ezeken a dolgokon.
Volt egy kollégám Halásztelken, neki pszichés félelmei voltak, szeretett volna Istennel jóban lenni, de nem hitt benne, ezért görcsösen kereste az olyan emberek társaságát, akik szerinte hittek Istenben. Azt remélte, így majd az ő félelmei is csökkennek.
Én az ő emléke miatt írtam kicsit vígasztalóan azoknak, akik nem hisznek.
És én nem azért jutottam hitre, mert akartam! Hanem azért, mert hallottam, hogy Jézus értünk jött! Addig nem hittem, László atyának sem, meg senkinek. Úgy gondoltam, valaminek (leginkább Istennek) lennie kell, de nem úgy, ahogy az a papok, meg egyebek hirdetik.
Viszont lelkiismereted meg szerintem neked is van. És az kicsit hasonlít Isten ismeretéhez. Azaz a lelkiismeretfurdalásos emberek a feltételezett Istentől is félnek. A lelkiismeretes nem hívők meg nem félnek.
Én Istent nem azért kerestem, hogy nekem többet, jobbat adjon. Most sem kérek tőle ilyesmit, nekem ez mindig büdös és hamis volt. És igeellenes is (ha van mit ennünk, és van ruhánk, elégedjünk meg vele, ill. nekünk a hajunk is számon vannak tartva, ill. jól tudja Isten, mire van szükségünk).
Én örömömben kerestem, meg azért, hogy rendesebb ember lehessek. Mint tanítót, aki tanít arra, hogy mi a jó és mi a rossz. Mert arra rájöttem, hogy amennyiben rosszat teszek, előbb-utóbb én magam is rosszul járok. Te nem figyeltél meg ilyesmit? Nagyon sok ember igen.
És amióta hívő lettem, észrevettem, hogy Isten jobban szeret engem, mint én magamat. Több lehetőségem van, erőt ad, és vigasztalást is. Meg fölöttébb meg is áld. Meg örök életet, meg ...
Tulajdonképpen milyen belső késztetést kívánsz?
Ha tudakozol, és kicsit megismered Őt, és szeretnél közelebb kerülni Hozzá, már van késztetésed. Ha tetszenek a szép dolgok, már lehet belső késztetésed, mert Ő az Ő munkáiban megfigyelhető. Ha viszont más embernél szeretnél különbbé válni azzal, hogy Istenhez közelebb kerülsz, az reménytelen. Kérdezz pontosabban, miért is kell neked a belső késztetés?