Kedves Laci!
"majd mekérdezek egy embert, aki hasonlómódon fogadta ot el."
Kösz, várom.
""Nem arra kell bizonyíték, hogy valami nincs, hanem arra hogy van. Tehát amíg arra nincs bizonyíték, hogy van, addig nincs."
"Miért?"
Ezt most komolyan kérdezed?
"Nem tudom, hogy miért szólt eddig hozzád o maga (bár lehet, hogy szólt, csak nem figyeltél rá). De lehet, hogy még fog. Ki tudja? Majd imádkozom érte, jó?"
Ezen a ponton ebben látom az egyedüli megoldást a kérdésre.
"Nem, egyszer próbáld meg"
Már nem egyszer próbáltam.
"Aki már megkapta a miérteket, nem tudná megosztani velünk?
Ezt teszem folyamatosan, csak te nem hiszed el az egésznek az alapját"
Azért mert az egésznek az alapjára nem adtál miértet. Arra kellene, utánna már könnyen megy.
A kérdéseket holnap írom. Köszi az eddigi válaszokat!
Kedves CSerfa!
Neked is kösz, hogy ilyen sokat írtál, segített jobban megismerni egy hívô ember gondolkodásmódját/álláspontját. De mint már Lacinak is mondtam, azért nem válhatok mégsem hívôvé hozzászólásaitok alapján, mert mindig a 2. pontról indultok. A probléma ott van, hogy én nem hiszek Isten létezésében. Az amit ti itt most elmondtatok, biztos hogy sokat segít egy olyan embernek, aki legalábbis feltételezni tudja, hogy Isten létezik. Én nem tudom, lent írtam, hogy miért. Arról nem is beszélve, hogy semmi szükségét nem érzem annak, hogy higgyek. Nincs bennem belsô késztetés. Isten miért nem adott belsô késztetést legalább, ha már hitet nem?
"Ingyen jár minden embernek annyi hit, hogy üdvössége legyen hit által"
Nekem nem jutott...
"Írtam az ítéletről és hitről a katolikus topicba is. Olvasd el, ha érdekel."
Elolvastam az egész topicot, ki is nyomtattam, én is írtam ott.
kenyai