Kedves kenyai,
nem, én legalábbis nem unom.
Nos, nem tudom tudod-e, de én is materialista voltam sokáig (több, mint 20 évig). Úgyhogy hidd el [:)] meg tudlak érteni. Ugyanezek nekem is meg voltak a fejemben. De ne utasítsd el Istent, csak logikai alapon. Ki mondta, hogy a te logikád tökéletes?
Munka a hitért:
Jó, oké: annyit azért illik (bár nem minden esetben muszáj) megcsinálni, hogy az ember szól Istenhez, mint ha létezne (mert arra sincs bizonyítékod, hogy nem létezik, azt is csak hiszed!), hogy jelentse ki magát neked. Ettől általában beindul egy folyamat, ami több-kevesebb ideig tart.
Szív vs elme:
A szived igenis nagyobb, mint az elméd, mert abból jön ki minden élet. Az elméd is abból táplálkozik. (most nem fejteném ezt ki, mert borzasztó offtopic, és hosszú lenne).
Egyébként mondják, hoyg ép testben ép lélek, de ezt azért mondják, mert összekeverik az ok-okaozatot, és nem ismerik a szivet, mert az még kevésbé megfogható tudományosan.
De helyesen (na jó, a te kedvedért a Biblia szerint) így van: Ép szívből, ép lélek, és ép test, és ép szellem is.
A hithez is kell a miért:
Egyébként itt van Isten kegyelme szerintem, hogy az embert ezen a ponton átsegíti, ha kéri őt. Utólag persze kap rengeteg miértet, de ahhoz, hogy ezt itt átugord, ahhoz Isten kell. De ha kéred, segíteni fog, erről meg vagyok győződve.
Üdv,
Laci
ps: egyébként számomra csak most derült ki, hogy nő vagy. Na mind1, legközelebb, majd jobban odafigyelek.