(Csülök pajtás! Oszt mi van ha mást is érdekel? Én is szoktam sokat írni. Legyél egy kicsit elnézô.)
Kedves CSerfa!
Látod hogy mégiscsak egyetértünk. Én ugyanis végig a római katolikus egyházról és híveirôl beszéltem. Tehát feleslegesen vitatkozunk, ha Te nem római katolikus hívô vagy, és nem a római katolikus egyházrôl beszélsz. Tudom hogy Te nem oda tartozol, mert már sokszor leírtad, de akkor nem értem, hogy miért reagáltál a 07-23-98 12:17 -i hozzászólásomra, mely egyértelműen a római katolikus egyház (és nem más egyházak vagy hívôk!) ellen irányult, és fôleg miért vetted magadra.
"Ne suvassz engem oda"
Dehogy suvasztalak én sehova. Inkább Te miért veszed személyes sértésnek amikor én r. kat. hívôkrôl beszélek? Mert így aztán végképp nem tudom hogy Te hova tartozol.
Orülök hogy a politika kapcsán egyetértünk.
Tehát ennyit az elsô részrôl.
A második rész:
mindenekelôtt köszönöm a hosszú választ, sokat tanultam belôle, nem is fogok nagyon belekötni (csak egy kicsit).
"a hitért sokaknak meg kell dolgozni" Hát én nem fogok. Ahhoz hogy vki a hitért megdolgozzon, eleve hinnie kell.
"Azaz, akik nem hisznek, elkárhoznak. Nekik nem a szeretet jár, hanem a harag, még akkor is, ha a nyelvüket rágják kínjukban." Ezt Te írtad a katolikus egyház topicban.
"Ha meg mégsem ismered meg Jézust, mert nem találkoztál Isten által küldött prédikátorral, akkor sem ítéltetsz el, ha a szívedbe írt törvény (leginkább a lelkiismeret) szerint cselekedsz." Ezt meg itt írtad.
Mi az igazság?
"Akik szorgalmasan keresik Istent, megtalálják."
Ugyanaz mint fent. Nem tudom szorgalmasan keresni, ha meg vagyok róla gyôzôdve, hogy nincs.
Ez tetszett hogy Babilonban lakom!
Udv
kenyai