Kedves kenyai!
Annak örülök, hogy nem rólam beszéltél személy szerint. De gondold meg, ha ilyen erős bélyeget nyomsz a hívőkre, csak azért, mert vannak erőszakos emberek, akik magukat hívőnek állítják, nincs igazad.
Ha pl. az én véleményemet olvasod az istenes topicokból, én ellenzem a térítgetést. Meg az egyházak állami támogatását, meg a feéesleges bizonyságtevést. Többé-kevésbé jópár hívő törzsvendég hasonlóan viselkedik (Jozsó, Laci, Josarien, Nehéz ember, akinek HJM meg is köszönte hozzáállását, hozzászólását)
Én le is írtam, a Biblia szerint nem kell nekünk itt az Igét hirdetnünk, ez nem itt és nem a mi dolgunk, hanem a szolgálatoké. Máshol. Ha kérdeznek, én segítek, ha valaki félre akar másokat vezetni v.mely isten nevében, akkor néha hozzászólok. De nem vártam el senkitől, hogy kövessen. Még Lacinak is nekiestem, hogy túl erős a bizonysága, túl nagy a lelkesedése, mert ez is egyfajta térítgetés.
Ezért kérlek ne általánosíts, és ne csúfolódj velünk, hogy Isten lennél és másokat is kinevezel Istennek. Te ezzel semmit nem nyersz, ez rossz üzlet, de falakat emelsz közénk.
Vagy a melegekkel is így csúfolódsz máshol?
Ha az emberi értékeket, vagy a szép dolgokat becsülöd, már közöd van az én Istenemhez, ha nem is tudsz róla. Mert én Istennek adok hálát pl. gyermekeimért is. Akik Neked is tetszettek.
Hát ne bántsd a mi meggyőződésünket, nevezt klérusnak, tagságnak, vagy akárminek, de ne hívőnek, hitbuzgónak a kéretlen, elhívatlan hamis hirdetőket. És Laci, Jozsó, Josarien és a többi rendes hívő Istenét ne csúfold. Azzal Istennek és nekünk sem ártasz, de közösségünk szorosabb lehetne.
Magamról még annyit, kemény, szigorú tanár voltam, de Istenről két év alatt ha négyszer beszéltem, akkor is az utcán menve egy-egy fiatallal, csak azután, hogy megkérdezett. Nem szóltam a Bibliáról, (csak, mint általános műveltségbeli dologról, de nem többet, mint Máyás királyról) sem semmilyen istenes dologról, csak számtechn.-ról, matekról, fizikáról. És tegeződtem a római e. hitoktatójával, vele jókat beszélgettem is, és a görögkatolikus pappal. Az újságban megjelent nézetem a Bibliáról Istenről, de az is, hogy nem dolgom hirdetése. És ez Halásztelken történt. És sok keresztény ismerősöm van, aki rendesen végzi a dolgát, és nem erőszakoskodik az emberekkel a maga meggyőződése elfogadásáért. Annak baj is van a meggyőződésével, aki mindenáron követőket, társakat keres. Meg azzal a szervezettel is, amelyik erőszakosságra szorul. És erőszakosság alatt a gyermekek fejletlenségének kihasználását, a halálfélelemmel való visszaélést, a hitegetést és a szellemi dolgok felhasználását is értem. Pl.: ha nem teszed, akkor ... Vagy: ezt isten így parancsolta ...
Jó hosszú lett...
CSerfa