Stoner Creative Commons License 2005.01.26 0 0 2663

Hadd ne!

Az egész B vitamin skála bent van a tönkölybúzában. Ha még valaki aggódna, akkor a tengeri alga mindent biztosít. Végeztek egy felmérést Canadában  olyan idős emberek között, akik szinte csak kenyéren és teán éltek. Semmi sem hiányzott a szervezetükből. Gondolom rendesen kijártak a szabadlevegőre. Ez az egész hiánybetegség fóbia csak azért van, hogy elriassza az embereket az önálló felelősségvállalástól. Honnan volt ezeknek az embereknek B 12-jük? A száj baktériumflórájából és a vastagbél baktériumflórájából. Pont. Az ember olyan hihetetlen alkalmazkodóképességgel bír, különös tekintettel a húsevésre, növényevő volta ellenére és a főzött ételek fogyasztására, amit egyetlen más élőlény sem visel el, hogy képes olyan vitaminokat és tápanyagokat szintetizálni, ami éppen nincs meg az ételben. A legfontosabb mindebben, a rendszeresség és a változatos, de periodikusan visszatérő azonosságokat mutató életmód. A növényevők közt a civilizációs betegségeknek csak töredéke fordul elő. Hiába mondta itt több ember, hogy a növényevő is kap rákot, ha erre nincs statisztika. Egy-egy esetben, ráadásul nem eléggé megbízható karrier ismeretében kijelentik: "Ez a vegetariánus a vegyszeres növényektől rákot kapott.." De azt senki nem teszi hozzá, hogy hány mindenevő kapott rákot és minden egyebet. Ha volna ilyen statisztika, ami ezt a két életstílust összeveti (Bár már olvastam szemelvényeket), akkor láthatóvá válna a kettő pregnáns elkülönülése. Erre hoztam én fel a Brian R. Clement - Theresa Foy DiGeronimo: LIVING FOODS FOR OPTIMUM HEALTH, Magyarul Élő ételek az egészségért c. könyv 24 oldalát (magyar változat), ahol egy a föld minden lakosára kiterjedő vizsgálat eredménye szerint a tudósok azt ajánlották, hogy az egészség megőrzése és jobbítása érdekében a föld minden lakosának vegannak kellene lennie. Persze felsorolhatnék 500 könyvet ennek bizonygatására. Én senkit nem akarok meggyőzni, de érdekes, hogy aki görcsösen ragaszkodik a megszokásaihoz és ide csak kötöszködni és nem ismereteket kicserélni jön, annak ez győzködés. Talán fel lehetne fogni jószándékú segítségnek is...

Előzmény: hadd ne (2646)