tigristomi Creative Commons License 2005.01.25 0 0 2629

Szia Transzmoha, nagyon jo cikk.

Egy ket reszt ide masolok belole:

"Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rosszindulatú daganatok az összes halálozásnak mintegy háromnegyed részéért felelősek. Ez más megfogalmazásban azt jelenti: az összes halálozásnak mintegy háromnegyed része táplálkozással, életmóddal összefüggő betegségekből származik - mutatott rá dr. Zajkás Gábor, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet igazgatóhelyettese s a veszélyt érzékeltetve hozzátette: a daganatos betegségekből következő halálozás növekvő tendenciát mutat, Európában a legnagyobb mértékű. Az agyi érbetegségek és a vastagbél rosszindulatú daganatai által bekövetkezett halálozás számszerű statisztikájában a legrosszabbak között állunk. Ezek a betegségek egyértelműen táplálkozás- és életmód-függők, ami egyben azt is jelenti, hogy megfelelő táplálkozással és életmóddal többnyire kivédhetők."

"A finn példát szokták felhozni bizonyságképpen, ahol egy három évtizede tartó egészségprogram következtében alapos fordulat következett be a táplálkozási szokásokban. Csökkent a zsiradék, só bevitele, ami lejjebb vitte a lakosság átlagos koleszterinszintjét és a vérnyomás értékét. Az eredmény: a 35-64 éves férfiak körében a szív-és koszorúér betegségek miatti halálozás a korábbi években szokásos mérték harmadára csökkent. Más európai országok adatai is arra utalnak, hogy a daganatos betegségek gyakorisága legalább 30-40 százalékkal csökkenthető egészséges táplálkozással."

Meg szerencse hogy nem irta a cikk azt a boduletes baromsagot, hogy ph, meg savas lugos, amivel nehany repulogepepito kontar dobalodzik.

Igy is total tudomanytalan ez a cikk, hiszen minden tudomanyos ujsag es forras, tudos es orvos megmondja, hogy a rak nem fugg ossze a taplalkozassal, es a verrendszeri betegsegekre is a gyogyszereket kell szedni, eletunk vegeig.

Ezt a cikket biztos egy dilettans irta, szabadidejeben biztos o is repulogepeket gyart.

Tapsot kerek mert jol beszeltem, es tudomanyosan. Minden lexikon es orvos mellettem all, es meg a gyogyszergyarak is, akikhez hasonlo merteku profitot semmilyen civil gazdasagi agazat nem tud produkalni, igy nekem biztos igazam van.

Kontarok, ne is erolkodjetek.

T.T.

Előzmény: transzmoha (2511)