eR-dei Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1539
Írtad:

"csak a 123.-szor elmondott gazdasági érveket!" (írtam).

Nos én egy gazdasági érvet sem mondtam, mindösssze statisztikai jellegűeket. 100 %-al (vagy ha úgy tetszik 50 %-ra) csökkent a gyerekek száma, 20 % -al ( ha tetszik 80 %-ra) csökkent - csökken az iskolai osztályok száma, és néhány százalékkal csökkent - csökken a tanárok száma. Hogy ez szerinted mitől gazdasági ?????

Az viszont kétségtelen, hogy :

minden intézménynél meg kell vizsgálni külön - külön, hogy mire lehet számítani ,
egy iskola meg nem megszűnik, csak egy két státusza (igazgató, helyettesek stb).

Szóval én jobban vissza fognám magam.

Egyetlen egy pedagógiai érv lehetne: ez a lehetőség szerint minél kisebb osztálylétszám. Ezt ki lehetett volna már réges régen jelölni, mondjuk 25 fő / osztály mint célszám.

Ezt nem tették meg, de ettől még a lépések lehetnek célirányosak.

Valamint szerintem neked kellen mondanod néhány pedagógiai érvet amellett, hogy egyetlen iskolát sohasem szabad bezárni. Emlékszel: nem lesz gázáremelés...
Nos mondd ki: nem lesz iskolabezárás...

Az az igazság, hogy érintett lehetsz, egyáltalán nem vagy elfogulatlan, és én ezt megértem. De ettől még írhatnál ide érveket fikázás helyett. Csakhogy nem akarsz, mert akkor még kiderülne, hogy cáfolható(k)...
Előzmény: stusa (1519)