Sarkany Creative Commons License 2005.01.25 0 0 1518

Nos azért jó lenne tudni mi a véleményed rólam, nem azért, mert megsértődtem, de vannak reménytelen helyzetek.

Teljesen fölöslegesen nem fogom tépni a számat, mondjuk ha szerintem hibákkal de elfogadható a demokrácia, Te szerinted viszont ki kell söpörni ezt a csürhét innen, akkor elsörözhetünk, de semmi értelme vitát folytatnunk, mert az a süketek vitája lenne.

Véleményt alkotni Rólad csupán a különböző fórumokban tett hozzászólásaid alapján volt módom, mint embert nem ismerlek.

Véleményem szerint, a demokrácia olyan mértékű torzulást szenvedett az elmúlt tizenöt évben a hazai politikai elit jóvoltából, ami gyökeres változás nélkül már nem reformálható. A javítás érdekében sokaktól meg kell szabadulni, mert lejáratták magukat, elkoptak, nincs igazi mondanivalójuk a társadalom számára, szavahihetőségüket is elveszítették. Új, hiteles arcokra van szükség, akik komolyan gondolják azt, amiről beszélnek, ezzel összhangban cselekszenek és nem a saját vagyonuk gyarapításán jár állandóan az eszük.

Szóval Te radikális vagy, én meg kompromisszum kereső, pedig Te vagy az öregebb :))

Az évek számából még nem következik az, hogy az ember minél öregebb, annál nagyobb a kompromisszumok iránti hajlandósága.

Esetemben mindez fordítva történt. 1996 körül kezdett nagyon foszladozni az a cérna, ami 2000-ben elszakadt.  Azóta semmi olyan esemény nem történt, ami arra késztetett volna, hogy újra összecsomózzam. Sőt, a helyzet egyre romlik…

Na most ha Te az eddigi nyilatkozatimból azt vonod le, hogy én sohasem szavazok, és mindíg másra mutagatok, akkor ebből számomra két dolog mindenképpen kiderül:

A hozzászólásaidból  ez szűrhető le.

1) nem ismered a tevékenységemet , de ez nem baj, minek kéne ismerned, majd én összeszedem a szavazásaimat stb;

Valóban nem ismerem a tevékenységed azon túl, amiket egy-egy döntés hátteréről, a személyes indíttatásaidról a fórumokba beírsz. Mi másból kellene ismernem? Soha nem dolgoztunk együtt… Tegnap este felajánlottam, hogy azokat a hozzászólásaidat csokorba kötöm, amikből azt a következtetést voltam kénytelen leszűrni, amit már megfogalmaztam.

2) lenézel, mert azt gondolod, hogy csak sunnyogok, és félelemből mindíg másra mutogatok. Na ez az, amiatt szerintem nekünk tényleg nics miről vitatkoznunk.

Erről nincs szó. Úgy gondolom túl érzékeny vagy. Egy politikusnak alapvető ismérve az ütésállóság.

Én megértem, hogy Te aki sokat veszítettél (is) a jelenlegi rendszerben, típusod alapján nem egy szanqvisztikus ember vagy :DD, nos megértem, hogy radikális vagy a politkában és radikális vagy a honlapon.

Nem az egyéni vélt vagy valós sérelmeimből jutottam arra a következtetésre, amire jutottam.

Gondold végig mi is történt ebben az országban 1989 óta!

1989 - 1995 között én is voltam olyan helyzetben, hogy beállhattam volna a tolvajok sorába. Nem tettem, erre alkalmatlan vagyok, erkölcsi gátlásaim vannak.  Abban azért bíztam, hogy a tolvajlásoknak előbb-utóbb lesznek következményei! Súlyosan tévedtem és rá kellett döbbennem, ez egy következmények nélküli ország.

Nos, a tolvajlás azóta is gátlástalanul folyik, bár ma már egyre kevesebbeket enged a hatalom a kondér közelébe. A retorika 1989 óta változatlan, semmire nincs pénz. A valós vagy mesterségesen gerjesztett pénzhiányt - egyre kifinomultabb eszközökkel, ugyanakkor egyre gátlástalanabbul is – a hatalom megpróbálja a kisember, a bérből és fizetésből élő adófizető újabb és újabb megsarcolásával előteremteni. A retorika szintjén olyan kinyilatkoztatások hangoznak el, mint „nagy itt a jólét”, jóléti rendszerváltozás, adócsökkentés, stb. Lózungok…

Tekints végig a városon és döbbenj rá, hogy az elmúlt húsz évben Szolnok arculatán, ha változott is valami, az többségében negatív változás volt. Az ipar leépült, a munkanélküliség az egekbe szökött, a város nem fejlődik. Elképesztő méreteket kezd ölteni a korrupció, dühöng a „hozzánemértés”,  a dilettantizmus, virágzik a szervilizmus.

A városi képviselőtestületben kezdetektől fogva megy a „kisparlament”, a pártpolitizálás, az egyéni és pártérdekek kíméletlen hajszolása, érvényesítése. Elég régóta folyik mindez ahhoz, hogy Te is belásd, mindez nem vezet sehova, ez a helyzet tovább nem tartható és mindez nem a város érdekeit szolgálja.

De egyet ne tegyél: soha ne nézd le se az ellenfeledet, se a vitapartneredet.

Azzal, hogy fent leírtakat markánsan meg merem fogalmazni  - úgy gondolom ilyent nem tettem -, de fentebb erről már írtam.

Vagyis, ha végre leírod ide, hogy a többi helyi politikussal együtt engem is semmibe nézel, olynnak tartasz, aki tömi a zsebét, rendszeresen és huzamosan kizárólag rosszul dönt , amúgy pedig szinte soha sem szavaz, és itt lenne az ideje, hogy átadja a helyét azoknak, akik szíve csak a városért dobog, és nem lesz olyan döntésük, ami rossz, és minden döntésük mindenkinek tetszeni fog, nos akkor valóban nincs miről beszélgetnünk.

Leírtam.

Kérdésem csupán annyi maradt irányodban – elismerve, nem ismerem a munkásságodat, csupán annak Internetes szeletét –, felismerted-e mindazt, amiről fentebb írtam? Felhívtad-e képviselőtársaid figyelmét a helyzet tarthatatlanságára? Tettél-e valamit annak érdekében, hogy ez gyakorlat megváltozzon?

Tudom persze, hogy nekem jobban fog hiányozni a fórum, mint a fórumnak én, de néha sajnos nekem is célszerű lenne követni a nálam sokkal, de sokkal bölcsebb helyi poltikusokat és csak olvasni a fórumot, nem írni bele.

Ehhez csupán annyit: lelkiismereti okokból én is elhagytam a Szolnokiak Szolnokért topicot. Elég jól megvagyok nélküle. Szóval, ki lehet bírni… :))

Szerintem, attól még egy politikus nem bölcs, ha nem írja, csupán olvassa a fórumot. Ha valaki nem ír, csak olvas, elvezethet a bölcsességhez, de az olvasás önmagában még nem elegendő. Saját tapasztalatra is szükség van…

Úgy gondolom, talán sikerült megválaszolnom a kérdéseidet úgy, hogy nem a szövegkörnyezetből kiragadott mondatokra reagáltam.

Ha ezek után is úgy érzed, hogy lenézlek vagy „csak” zsigerből sértegetlek és emiatt hagynád el a fórumot, azt sajnálnám.

Üdvözlettel: Sarkany
Előzmény: eR-dei (1494)