AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.25 0 0 2607

Bizony, cukorra is szüksége van minden szervezetnek. Én nem tartom egészségesnek a nyakra főre való édességevést, a cukrozott szörpökkel való itatást, de pl azt hiszem a svédeknél vezettek be olyat, hogy mondjuk csütörtök a csokievős nap, ilyenkor odaadják e gyerekeknek a héten felgyűlt, vett vagy vendégektől kapott édességeket, ehetnek amennyit akarnak, aztán elküldik őket fogat mosni.

A lányommal egyetemben a kisunokámat úgy etetjük, hogy néhány szabályt a magunkévá tettünk, néhányra meg szarunk. Nem adunk tehéntejet egy éves koráig, most 6 hónapos, de még várunk azzal, hogy rágóka gyanánt kiflivéget kapjon, bár nincs a családban lisztérzékeny, nem cukrozunk semmit, de ha a bébiételben fel van tüntetve, hogy van benne cukor is, attól még megkapja, kólát SOHA nem fog inni, chipszet ilyesmiket sem ebben biztos vagyok. Nem eröltetjük az evést, kínálgatjuk és megfigyeljük mi az amit szeret... ilyesmik. Zsírral már régóta nem főzünk, sok gyümölcsöt kap, majd ha kinn lesz még pár foga répát kap rágicsálni meg ilyesmiket, de már most kap húst péppé turmixolva a papiban, ugyanis nagyon nagy gyerek nagyon mozgékony (6 hónapos és már felállt...) szüksége van a fehérjére. Most próbálom meggyőzni a lányomat, hogy már belekevehet az ételébe egy kávéskanál olajat is, ő még fél tőle, majd megkérdezi a gyerekorvosnőt, bár a gyerekorvosnője általában nekem ad igazat...:-)  

Előzmény: Vik 23 (2604)