Kedves Rdi!
Ha jól értem és jól emklékszem (merthogy annak idején, 2002-ben is megírta a sajtó), a képviselőségért jár alapilletmény 116 ezer Ft tiszteletdíj. Ezen kívül a Bizottsági tagoknak + 50 %, a bizottsági elnököknek + 100 %, a társelnököknek + 75 %, a külsős szakértőknek pedig összesen 45,68 %.
Nos, ezt annak idején mezei várospolgár és újságolvasó minőségemben tudomásul vettem, nem sajnáltam egyikőjüktől sem, reméltem, mind meg is érdemli,megszolgálja. Sőt, ha megnézed az ez ügyben első hozzászólásaimat, még védtem is a testületet, mert felületesen gogadtam a híreket és aszittem, csak azt adták vissza, amit másik csatornán ugyanazoktól elvettek.
De aztán kiderült, hogy csak a társelnököktől vettek el 25 %-ot, és ez helyett adtak mindenkinek + 50 %-ot, ami igazából nem is olyan sok, hiszen mint képviselő + bizottsági tag eddig is felvett 150 %-ot mindenki, ebből lett most 200, vagyis ha leszámítom a polgármestereket, meg a bizottsági elnököket, lehet, hogy a testület kisebbik fele, mondjuk 10-12 főnek plusz havi (50%) 58 ezer, ami mindösszesen (lefelé kerekítve: 12 fő x 12 hó x 53 ezer x 1,29 T B =) évi nem egész tízmillió Ft.
Ráadásul nem gondolom, sőt tudom, hogy te nem kapsz többet, mert eddig is bizottsági elnök voltál, és az a bizottság nem szűnt, nem szűnhetett meg (apropo, mely bizottságok szűntek meg?), de azt gondolom, hogy ez a 10 milliós emelés is rosszkor lett időzítve, rossz az üzenete, ha mondjuk fordítva csináltátok volna: pl teszem azt az önkormányzat azt mondja, hogy gond van a város költségvetésével, ezért a bizottsági tagsági tiszteletdíjalat néhány %-kal csökkenti a közgyűlés (20-25-30 % elég lett volna gesztus gyanánt, még ha közben az alapilletmény emelésre is kerül az infláció mértékével), akkor egész másképp fogadná el a plebs és nem lett volna belőle bestseller a Népszabiban, sem itt a fórumokon, legfelleb mint dicsérendő példa.
Az alapvető gond az, hogy látod, a sajtó is rosszul tálalja (Doros is, hisz nem a 100-ból lett 200, hanem a 150-ből, ha igaz). És ez a "Felmerült az igény az emelésre..." Hát ez dajkamese!