Ugye jogilag a dolog rendben van (lásd még Doros Judit cikkét). CSak.
Azon a decemberei napon,amikor ez a döntés is megszületett, bizton nem volt jó horoszkópja a helyi döntéshozó testületnek:))
Ugye a polgármesteri jutalom, + fizu emelés, s mindezzel párhuzamosan helyi adó bevezetés. erre mondtam volt, hogy akut aránytévesztés betegség ( a hatalom sajátja - szerintem).
A helyi kommadónak vége. A + fizuemeléssel kapcsolatban nekem már csak szervezeti kérdésem volna.
Mi volt a preambulum? Miért is kell ezt meglépni? A kooptált képviselőkkel nem volt elég hatékony a munka? A pártok közötti megegyezés lényege volt: mindenkinek emelünk és beosztást adunk (kvázi nagykoalíció:))? És mit várunk (vár) az önkormányzat minedezektől?
Én azt gondolom, hogy erre kellene választ kapni. Mert így egy év múlva a mérhetőség dologról is tudunk beszélni (ami ezekben az esetekben igen fontos).
Rdi-nek! Nem gondolom, hogy ez sok pénz volna. Ennél szerintem sokkal több pénz kimegy másra is. Persze azt azért globalisan kérdezem, hogy itt is van olyan, hogy bizonyos hiányzás után kevesebb geld csenget? (mondjuk legutóbb a kommadó kapcsán ez felmerült bennem:))
Másik: igen lehet, ha beköszönt a kánaán valószínűleg elfelejtődik, ki mennyit keres helyi képviselőként (és mi módon duplázódik a kereset), de lehet, hogy nem.
Ezt majd meglátjuk, előre nem kellene a fogyasztói társadalom ,,nem szólok" mintáját kivetíteni.