Nehéz helyzetbe hoztok, nem szívesen szeretnék más képviselők jövedelméről beszélni. Talán ezt megértitek.
Mindenesetre az én pótlékom a kezdetetektől fogva 100 % -os. Teljesen őszintén én netto 115 ezer forintot kapok így, havonta.
Ugyankkor vállakozóként az árbevételem (még nem számoltam össze) kb. 2 M forint lesz.
Ezen kívül 2004 -ben ösztöndíjam is volt brutto 56 ezer forint /hó. Remélem meghosszabbítják :)))
Azt gondolom, hogy erről mindegyik képviselő dönthesse el maga, hogy nyilatkozik - e vagy sem.
Ugye több lehetőségetek van: mindekit személyesen megkérdeztek, vagy személyesen fordultok a hivatalhoz információért.
A tiszteletdíj emelkedések akkor történtek, amikor megszüntettek bizottságokat ahonnan a külső tagok 42 ezer forintot kaptak havonta.
Ha egy képviselő 150 % - ról 200 %-ra ugrott, akkor az kb. 60 ezer plussz.
Vagyis, ha nem akarták, hogy a testület költsége emelkedjen, akkor 1,5 külsős megszűnő tagságra 1 tanácsnokit adhattak.
Négy dolgot mondanék még:
1) nem akarok sunnyogni, mostmár az én jövedelmemet ismeritek.
2) egy minimálbéresnek ez nagyon nagy pénz, de csak kérnélek benneteket a demagógia mellőzésére.
3) nagyon nem szeretném, ha ujságban megjellenne amit itt leirtam...
4) ha én lennék a polgármester, biztos puritánabb szemléletű lenne a polgármesteri jövedelmem, de csak és kizárólag magamra vonatkozna ez
Off: továbbra sem értem, miért kell engem itt szidalmazni, de mindegy. :(