miramaru Creative Commons License 2005.01.22 0 0 2336

Adtam az igemorfológiának :P

------------------------------------

--Milyen gondolataid vannak a koreai lemezkiadással kapcsolatban?
"Örülök, hogy most már a koreai rajongók is meg tudják hallhatni a zenémet. Szeretném a tevékenységemet Koreára, Kínára és Japánra koncentrálni. Persze ez még csak a kezdet."

--Két dalt koreaiul énekelsz…
"Csak fél éve tanulok komolyabban koreaiul. A kiejtés nagyon nehéz. Azért örültem, hogy lehalább néhány szót tudtam szólni az itteni rajongókhoz is. De legközelebb szeretném, ha már az interjúk is mennének koreaiul."

--Jelenleg Koreában nincsen kereskedelmileg sikeres japán előadó.
[gakuhai nem igazán értette ezt a részt japánról angolra fordítás közben, úgyhogy megeshet, hogy kissé félrefordított >.>;]
"Ha ez nem megfelelő hely a japán előadók számára, hogy kereskedelmileg sikeresen zenét adjanak ki, és ha mindnyájan úgy gondolják, hogy ez az egész csak az üzletről szól, akkor nyilván nem is próbálkoznak. És a magam részéről azért megyek Koreába, hogy minél nagyobb kulturális kapcsolat létesüljön a két ország között. Remélem, hogy a koreiiakat is érdekelni fogja Japán. Sok barátom van, akik koreaiak, de Japánban születtek és nőttek fel. Nekik nagyon nehéz volt az élet egészen a közelmúltig. Persze mióta Korea megindult a fejlődés útján, nagy változások vannak. Mindegy, ha emiatt politikai szinten nem is fog változni semmi, a szándék azért megvan, és éppen a kulturális kapcsolat révén."

--Mi a ‘Gackt’ név jelentése?
"Okinawai vagyok, és mikor kicsi voltam, az amerikai katonák szólítottak 'gaku'-nak. Japánul ezt 'gakuto'-nak mondják, leírva pedig 'gackt'." (a 'gaku' jelentését éppenséggel nem magyarázta meg, de azért köszi a választ ^_^)

--Kevesen születtek 1540-ben.
"Nem szeretem, hogy az embereket mindig a koruk alapján ítélik meg. Úgyhogy egy interjúban egyszer viccből azt mondtam, hogy 450 éves vagyok, és akkortól fogva annyi idős lettem. Ma talán több vagyok már, mint 460."

--A Guns’n’Roses ex-dobosa Matt Sorum részt vett az új albumod felvételeiben.
"Ez az találkozás eleve el volt rendelve. Mikor Los Angelsben voltam stúdiózni, és nem találtam megfelelő dobost, mégegyszer körülnéztem a környéken, és teljesen véletlenül összeakadtam vele."

--Tervezel fellépést Koreába jövőre?
"Jövőre tervezek egy országos turnét Japánban és nyilvános fellépéseket Koreában. Nem tudom, hogy ezek ugyanolyan kabiberűek lesznek-e, mint Japánban. Itt valószínűleg inkább csak live-houseokban fogok fellépni ."

Ezt az interjút a múlt hónapban adta Gackt, mikor Koreában volt.