Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2478

azul!

Ezt meg hol olvastad? A gyümölcsök a legkönnyebb táplálékok. Nem azért kell többet ennünk, mert emészthetetlenek. Maga a kérdés is nyakatekert. A főtt ételek nehezen emészthetők, az immunrendszert legyengítik, valamint állandó telítettséget, hosszas "emésztést" relatív tápanyaghiányt és állandó vitaminhiányt okoznak. A növényeknek épp az az előnyük, hogy gyorsan áthaladnak az emésztőrendszeren. Hunger ist die beste Kur. Mondja a német. Tehát, akkor vagy egészséges, ha egy kicsit mindig hiányzik valami. A szervezet mindent jobban hasznosít. Minél gyakrabban és minél kevesebbet! Ez az egészség egyik elve. A közismert vitapont: Az ember milyen táplálkozást kell hogy folytasson nbiológiai adottságai alapján? Egyszerűen fogalmazva: Ami ezen az emésztőrendszeren annyi idő alatt eltávozik, hogy sem erjedés, sem rothadás nem kíséri az útján, az az ember természetes tápláléka. De úgy is lehet fogalamazni, hogy az az étel, amitől nem kapsz gyomorrontást. Nem leszel allergiás, és a bélműködésed ritmikus és naponta többszöri, az evéseket pár órával követő. A folyamatos bélműködés az egészség záloga. A természeti népek 12 óra alatt eltávolítják a megevett ételt. Ezt kell megközelítenünk. Azt keverheted, hogy a növények rostja, a cellulóz valójában emészthetetlen a számunkra, vagy nagyon nehezen emészthető. Újabban kiderült, hogy a hosszabb ideje növényeket fogyasztó ember már rendelkezik cellulózbontó baktériumokkal is. Az antibiotikumok igen sokat ártottak az ember egészségének, mert elpusztították azt a hasznos baktériumflórát, melyet édesanyánk az előtejjel adott nekünk át és a védettséget is megkapjuk egyúttal. Ezért kell sok-sok évet eltöltenünk az egészséges ételek fogyasztásával, hogy újraépüljön a baktériumflóra, mely sajnos soha nem lesz már olyan, mint eredetileg volt.

A napokban konstatáltam, hogy már a gyümölcsök teljes megelégedettséggel, mint valódi ételt úgy fogadja a testem. Korábban volt néha egy furcsa nyomás, vagy majdnem fájdalom, ami erős bélmozgással járt, mintegy 10 perccel a gyümölcs elfogyasztása után. Egy ismerősöm is ugyanezt mesélte. Idővel elmúlt nála. Nekem egyértelműen a normális bélműködés volt, ami rendbetette ezt a tünetet. Ezt pedig a diófélék esti fogyasztása révén értem el. Ehhez kellett egy teljes év. Minden nap...

Előzmény: azul (2470)