Rorimark!
Nem vontam soha kétségbe a biológiai tájékozottságodat, csak annak egyoldalúságát kritizálom, mint most is. Talán ezt vitának is nevezehetjük, bár kissé neuralgikus... Némi logikai töréseket is vélek felfedezni az okfejtésedben.
Bar sorral lejebb irtad, hogy "bekapcsol" az immunrendszer, ha hust eszunk. Ha valaki nem eszik hust, mar messzebb van a 100%-os mukodestol..
Ezt úgy kell értsem, hogy ex catedra kijelented, hogy aki nem eszik húst, annak a szervei nem működnek 100%-osan?. Épp az ellenkezője igaz. Az ember nem rendelkezik olyan erős gyomorsavval, ami a húst képes tökéletesen megemészteni, de ezt nem kezdjük újra... Nekem a tökéletes működés a vérnyomásból, a tökéletes anyagcseréből, ami szinte a legutóbbi időkig ilyen jó nem volt; a fizikai erőtől és aktivitástól, a látásélességtől, a gondolkodás minőségétől, hogy csak pár egyszerű tételt felsoroljak, függ. Ezeket ugyan közel hasonló módon megtalálhatjuk az ennyi idős magyar férfiak nagy számánál is, de valahogy az én környezetemben nem ilyeneket látok. A tüdővel pedig ne gyere! Ez egyszerűen elmebetegség. A logika és a józanész kifacsarodása, hogy az ember, aki már a sejtjeibe is belelát, kiterítve látja a dohányos ótvaros tüdejét, az első pillantás után nem dobja ki az összes dohányárut, és nem veri a fejét a falba. Csak azért mert egy-két elmeháborodott megélt akár a 100 éves kort is így. Mindegyik a dohányzás okozta érbetegségekben hal meg. Meg a többi marhaség miatti betegségekben. Meddig élhetnének ezek az emberek mindezek nélkül? Nem érdekes annak kutatása, hogy az embernek van-e esélye másfajta életre, mint a kommersz és elgépiesedett városi, vagy a városiasodó falusi embernek? Nem érdekes egy olyan idea, hogy, ha a betegségeket okozó élelmiszereket (tej, hús, tojás, cukor, finomított élelmiszerek, alkohol, vegyszerek, gyógyászati mérgek, szükségtelen beavatkozások a biológia renmdszerbe pl.) kiszűrjük, akkor milyen életminőséget kapunk? Nekem érdekes, sőt azt is tudom, hogy hasznos, mert már többször is felhoztam: minden ódzkodásotok és gyerekes ellenkezésetek dacára az ember belátható időn belül kénytelen lesz, nem jószántából, hanem kényszerek hatására ezt a kényelmetlen utat választani. Akkor viszont már rendelkezésre fog állni elegendő adat arra, hogy ezt jóval korábban is megtehettük és meg is kellett volna tennünk. Sajnos az ember kábasága minden mártéken felüli.