Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2406

Al!

Azért Te sem vagy tudós, bár, ha az is volnál, még vallhatnál olyan nézeteket, amelyeket más tudósok megcáfolnának...Mondasz olyan dolgokat, amitől nekem, ugyan nincs nevethetnékem, mert már eleget hallottam, de nem felel meg a valóságnak. Finoman. Ez még nem lenne baj, ha nem olyan durván és alpári módon tennéd. Te a társasági életben is így kommunikálsz?

............

Visszatérve a témára:

"De egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy valaki párhuzamot vonjon az ember meg a csimpánz, az ember meg a nyúl, az ember meg a ló stb között... "

Azon egyszerű oknál fogva, hogy ezek mind a Föld nevű bolygó élőlényei, ezek közül, spec, a meg nem nevezett közöeli rokonunk, mondjam unokatestvérünk.. Neked is, ha akarod, ha nem, a bonobó. Ha nem látsz rajta emberi vonásokat, akkor valószínűleg hályog van a szemeden. Ennél sokkal tudományosabb érveket is felhoztak már tudományos filmekben. Aminek én legfeljebb nézője lehetek.

Az indiánok közül is voltak olyan törzsek, akik nagyrészt növényeken éltek. Láttam róluk is egy filmet. Sokféle magon és kaktuszokon éltek, de semmiképp nem voltak tiszta növényevők. Azt kell látni, hogy az állati ételek teljes megvonása és a konyhai mérgek és a finomított élelmiszerek elkerülése nagy változásokat okoz az emberi szervezetben. Ezeket a változásokat tudósok alig, vagy egyáltalán nem kutatják. Ezért csak az illetők tudnak róla beszámolni. Ez legalább olyan hiteles, mintha valaki pénzért résztvesz egy kísérletben, hogy mi lesz a testével, ha növényt eszik. Már írtam, hogy a Mars-expedíció tudósai kénytelenek lesznek növényeket enni és a tudósok ki tudták vélogatni azokat a növényeket, amelyek tökéletesen fedezik az emberek tápanyag és vitaminszükségleteit a 0 gravitáció, vagy a csekély gravitáció okozta csonttömegcsökkenés nélkül. Tehát biztosítják a megfelelő minőségű és mennyiségű kálciumot is. Olyan egyszerű, mint egy pofon: Képzeljük el a Földet egy űrhajóként, ahol korlátozott hely és táplálék áll rendelkezésre. Hosszú útra kell berendezkednünk. Mit vigyünk magunkkal? Szép nagy marhákat? Disznócsordát? Persze növeszhetünk húst is a laborban. Valahogyan ehhez a húsevőknek nincs kedvük. Lehet, hogy egy ilyen expedíció nyitja fel végre az emberek szemét, hogy másképp kellene sáfárkodni a földi erőforrásokkal is? Elég nagy ár lenne, de talán megérné.

Előzmény: AliceCsodaországban (2336)