Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2403

Mikolt!

Ennél az életmódnál a szervek közel 100%-osan működnek. Czeizel mondta egyszer: " Nem tudom, az ember, miért mindig betegségben hal meg?" Ez nekem is eszembe jutott már.. Van egy hülye és igen cinikus vicc is erre: " Nem akarok egészségesen meghalni!!" Vagy valami ilyen a poénja. Én ugyan nem akarok mindenáron (férjhezmenni..) meghalni, de lehetőleg különösebb megrázkódtatások és a környezetem utlkozása nélkül. Mindamellett, hogy én is és a feleségem is hosszadalmas és méltatlan szenvedéseket(minkét részről) okozó agóniában látta és látja el, nem kis áldozatok árán, felőrlődve, a szüleit. Ezt szeretném elkerülni. Azt értik meg nehezen a mindenevők (most ennyire konkrétan és kirekesztő módon..), hogy nem muszáj ezt mindenkinek így végigszenvednie. Több helyen is olvastam a vegetariánusok haláláról. Ferencsik Pista sem volt kivétel, habár nála a szívproblémák az utolsó időben sok gondozást igényeltek. Azonban egészen más, mint, aki lebénul, vagy combnyaktöréssel, tüdőgyulladásban hal meg, mielőtt tíz évig fekvő beteg, pl. Ez méltatlan. Oláh Andor is hirtelen halt meg, (fogyasztott tejterméket) Lajos atya agyvérzésben (fogyasztott tejterméket) halt meg 80-on túl, Roy Walford a kalóriaszegény, tápanyagdús táplálkozás atyja genetikai betegségeben (nem tudom mifélében) 78 éves korában, Paul Bragg, a böjtölés tudora 100 éves kora előtt néhány évvel. Ő még most is élne, ha nem ették volna meg a cápák... Nála és sokaknál az az érdekes, hogy súlyos betegség (tbc) leküzdésére kezdett el egészségesen táplálkozni. (Ferencsiknél  fiatalkori infarktus és Bechterew-kór volt, amiből szinte teljesen kigyógyult...) Saját farmja volt, ahol mindent megtermelt. Ez lehet az ideális emberi lét. Bár a cápák körül nem kellett volna úszkálni... A nevére már nem emlékszem annak a bicsérdistának, aki régen a Vitrai műsorban többször is szerepelt. Ő is elég sokáig élt (80-on túlig) és a végén - leesett a cseresznyefáról... Szép halál..Ez nálam is meg, illetve le-eshetőség...

....

Bicsérdiről mendemondák keringenek, hogy élete vége felé sonkákat láttak a kamrájában... Minden lehetséges. Ő is csak egy ember volt. Bármi megtörténhet. Autóbalesetben halt meg. Ezután a gyengébb idegzetűek ne olvassák tovább!!!

...

A felesége mellette volt, de eszméletét vesztette. Bicsérdinek erős vérzése volt, de képes volt megállítani, vagy lelassítani a szívműködését, hogy ne vérezzen ki. Mindez amerikában történt. Ma nem tudom mi a szokás...de akkor sure, is sure (lehet, hogy nem elég szabatos)  alapon a mentőorvos egy nagy tűvel szívenszúrta. Felesége, mikor  felocsúdott már késő volt. Azt nem tudom, honnan tudta meg, hogy mit tettek a férjével... Ezt még Ferencsik Pista mesélte. Utána lehet járni.

Előzmény: Mikolt (2323)