Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2401

Tóthika!

Eddig azt se tudtam, hogy a majmok véreznek, vagy sem. Azt mostanában tudtam meg, hogy csak az embernél létezika a menopausa. Azon kívül a téma eddig nem jött a képbe, de régen a Ferencsik Pista Gyermekeint táplálása c. könyvében már volt szó róla és pontosan ezeket írta le magyarországi vegan nőknél. Én is ismerek olyan vegant, akinek viszont semmi baja a menszeszével. Lehet sok minden a dologban, a cikk viszont azért jó, mert rámutat: nem kell a növényevő nőknek aggódniuk azért, hogy nem lehet gyerekük. Sőt: A múltkor írt egy hölgy, akinek ettől az étkezéstől rendeződött az évek óta húzódó meddősége. Nálam is volt és némi hezitálás után rájött a növényevés üdítő voltára. Ez azért komoly eredmény, azt hiszem. Ezt miért nem figyelitek? Azt még megmondhatnád, hogy a kedves gorillának, mennyi ideig tartó és milyen a vérzése?  A természetben nem lehet olyan állapot, a terhességet is beleszámítva, hogy legyengüljön az állat, hiszen akkor a ragadozók könnyű prédájává válhat. Talán a gorillák ereje és az a tény, hogy élőhejükön nincs ellenségük (az embert leszámítva), magyarázhatja ezt a jelenséget. Vagy a termékenységük speciális volta... Nem tudom.

Előzmény: Tóthika (2327)