Ha nagyon demagóg akarnék lenni, csak annyit fűznék hozzá: "olcsó húsnak híg a leve".
De inkább vizsgáljuk meg a kérdést egy kicsit empatikusabban!
Először is Tusa, én úgy vettem ki a hírekből, hogy nem egy új pénzügyi tételt keráltak hogy még jobban tömhesséhk a zsebeiket, hanem ami eddig is volt kiadás egy régit átneveztek, így azért egy picit másabb a leányzó fekvése. Arról az olcsó demagógiáról meg nem is szólva, hogy ha ezt az összeget nem fizetnék ki, hanem odatennék a büdzsébe a komm. adó helyett, ahhoz nem adna az állam még egyszer annyit.
De. Abban talán tanult barátunk, Tusa is egyetért, hogy a képviselők ne teljesen ingyen végezzék áldozatos képviselői tevékenységüket, hanem méltányos javadalmazásért. Fogjuk fel ezt részükről egy másodállásnak. Szóval nem önkéntesek. :) De ha csak akár te is Tusa, valamilyen munkáért (most nem is fontos, hogy ez a főállásod, vagy a mellékállásod) kapsz egy bizonyos összeget, és valamilyen szabályozó változás miatt ezentúl más címen fogják adni, de ugyanannyit, akkor ugye nem gondolod, hogy neked az a pénz, csak azért, mert új neve van a kifizetésnek, nem jár, ugye?
Ha valamiben tévedtem, akkor homályosítsatok fel! Rdi, ez a huszonmilka, ez plusz összeg, vagy csak más lett a neve?