Stoner - mindenkinek harcolnia kell a kajáért, mert sokan használunk egy ökonómiai nich-t. (Neked is a közértben, úgy hogy fizetsz érte.)
A bonobó max azt a stratégiát választja, hogy a felmerült feszültséget szex-szel (valaki mondja már meg, hogy így kell-e írni) vezeti le.
Ami engem illet, nem szeretnék csoportszexben részt venni, sem gyermekkel sem idősebb emberrel közösülni, szóval bármennyi közös is legyen bennem meg a bonobóban, én ember vagyok, tehát rám az emberi közösség szabályai vonatkoznak, beleértve ebbe az erkölcsöt is.
Állítólag a nyulakkal is közös őseink vannak, ő megeszi a bélsarát, úgy gondolod nekem is kéne?
Én nem állítom, hogy a gyümölcsök és a magvak nem fontosak, mert azok, de ne kelljen nekem egy más faj táplálkozási szokásait is átvennem - persze ez csak akkor lenne igaz, ha a bonobó csak magokon élne és sosem enne húst - mert akkor át kéne vennem az agyméretétől, a szexuális szokásaiból, a félig felegyenesedett járásából és az élettartamából is sokmindent, amit egyrészt nem tudok, másrészt meg miért kellene nekem másnak lennem, mint aki vagyok - EMBER?