Maurice Ronet Creative Commons License 2005.01.19 0 0 90
Tisztelt Gonda László,

OFF:
én Magyarországon élő s dolgozó magyar állampolgár vagyok. Számomra a tiszaeszlári vérvád kifejezetten cinikus példája a Szerinted a királyi Magyarországon (mint megtudtam, ez 1918 előttre vonatkozik) létező mintaszerű jogrendnek. A dolgok Részedről történő szépítgetése csak a gyomromat volt képes megforgatni, de nem az agyamat. Engem elsősorban az itthoni viszonyok érdekelnek, s nem lehet mentség az, hogy pl. mi folyt akkoriban a mai Ukrajna területén (ld. pogrom).
ON:

És akkor most újfent elmondom azt, ami az én őszinte véleményem arról, ami december 5-én általam NEM-mel végződött. Jól vésd az eszedbe a soraimat, és majd akkor topikoljál itt tovább, ha a kétségeimet hitelt érdemlően eloszlatni vagy képes.

Patrubány Miklós politikai kérdéssé degradált egy nemzeti ügyet azzal, hogy engedte említett kérdést a FIDESZ-MPSZ !pártzászlaja! mögé felsorakoztatni. Patrubány Miklós belement egy olyan pitiáner játékba, ahol ezt a nemzeti ügyet !fiskális! politikusok hada sajátította ki kisstílű -egy szinte előrehozott választások igérvényét is kicsikarni akaró- törekvésükhöz. Mert csak annyira lógott ki a lóláb, amennyire egy 2-3 éves forma gyermek még nem érzékelheti: SZAVAZATIMPORT. Érted, Gonda László, egy szimpla szavazatimport lehetősége állt az "igazhitűek" valós szándéka mögött, amihez Patrubány Miklóst -ezt az öntörvényű, eszelős tekintettel rendelkező szerencsétlent- ocsmányul bábként használták, majd kihátráltak mögüle. Ha majd Orbán Viktor***, Áder János és párttársaik magánemberként is képesek lesznek ilyen önzetlen cselekedetekre, akkor majd lesz nálam hitelük ahhoz, hogy egy ilyen kérdést ne SZAVAZATIMPORTNAK, hanem NEMZETEGYESÍTŐ ÜGYNEK tekintsek.

Hiba volt, és ezt a szavazatra jogosultak többsége felismerte, a jelen inkriminált és korrupt politika szintjére lesüllyeszteni azt, amiről alapvetően valóban azt gondolom, létjogosultsága van. De nem most, nem itt és nem ilyen formában!

***Orbán Viktor
Hitelességéről csak annyit, hogy liberálisként kezdte, majd elindult jobbra, hogy szinte már-már a szélsőjobbos MIÉP-tábort is magáénak érezhesse, s később balról (ld. Szűrös Mátyás) illetve szélsőbalról (ld. Thürmer Gyula) is nyalogatni kezdte a lehetséges szavazók kézfejét. Orbán Viktor varázsbotja az Eötvös-inga pálcáját meghazudtoló módon képes a pillanatnyi "tömegvonzást" érzékelni.
Előzmény: Gonda László (76)