Idike2002!
Pedig méreg. Az lesz belőle. A szervezet saját enzimei kimerülnek, ha az ember főtt ételt eszik. Az egyes ételekhez sajátos enzimekre van szükség, ami csak élő formában van jelen. Nem beszélve az ad hoc párosításokról, sózásról, ecetezésrő, ami nélkül a főtt ételt meg se lehet enni, mert kifőtt belőle az élet, az íz. A főtt étel elfogyasztása után rövid idővel ugrásszerűen megnő a fehérvérsejtszám, ami immunreakcióra utal. Magyarul: a főtt étel gyengíti az immunrendszert. Higgyétek el, hogy én már mindent kipróbáltam, amit lehetett. A rosszból az egyre jobb felé haladok. Nem vitás, hogy egyeseket irritál az, ha elképzelik, nekik mennyi mindent kéne másképp csinálni, én pedig jövök ilyen holdbéli gondolatokkal. Épp most kaptam egy cikket híres magyar természetgyógyász tollából, aki erős fűszereket, fűszerezett pálinkát ajánl hideg ellen. Ehhez nem kell természetgyógyásznak lenni, csak be kell állni reggelente a kocsmasorba. Ott a tudomány. Réges-rég elmondták, hogy az alkohol legfeljebb a hőérzetet, de nem a valóságos hidegvédelmet szolgálja. Ezért lehet simán megfagyni egy részegnek. Ez csak kitérő a főtt étel kapcsán. Szóval én nem tudok jobbat, mint a megfelelő mennyiségű, esetleg egyszerű lámpa alá tett, melegen tálalt saláta, picike hüvelyes, vagy gabona, barnarizs, köles, hajdina, zabpehely, hidegen préselt olaj. De lényeges, hogy mindig a nyerssel kell kezdeni, hogy az immunrendszer utána elfogadja a főtt ételt is.
A burgonya elfogadható a B-sek és AB-sek számára, de nem mindennap. Ismerek AB-st, akinek ajánlottam én is, hogy próbálja ki, de a nyers ételekhez képest nagyon lelassult a bélműködése és felfúvódottnak érezte magát. Valamikor, amikor még nem tudtam semmit a vércsoport témáról, magam is ettem héjában, de nem alufóliában sütött burgonyát. Az alumíniumot száműzni kell a konyhából. Az után következő érzéseket nem kívánom vissza. Ma már az evés csupa élvezet. Az egész nap reggeltől estig csak örömet és nem rossz közérzetet kapok.