Garp szerint Creative Commons License 2005.01.18 0 0 1544

Kedves Rferi, Soká és többiek!

Köszönöm az eddigieket, jöhet még!

Az eddigiek alapján már biztos vagyok benne, hogy először csinálok egy jó masszív és merev "satupad"-ot, most azt gondolom, hogy zártszelvényből lesz sok merevítéssel és a tetején egy jó vastag (dupla rétegelt lemez?) borítással.

Ennek neki fogok kezdeni már a napokban. Persze szívesebben csinálnám teljesen fából, de félek, abból nem lesz elég egyenes és merev.

Hornyok és más merevítő elemek: hát igen, ilyen tippek kellenek nekem! :)

Tudom, hogy az ajtókat, amiket hasonló szerkezettel csinálnak gyakran töltik ki kifejezetten erre a célra készült "töltőanyaggal", ami merev és könnyű. Láttam már rajzon ilyet, hasonló pl. mint a kartondoboz keresztmetszete. Tudtok tippet, hogy ez jó lenne-e és ha igen, hol kaphatok ilyet?

Azt én is úgy gondolom, hogy a váz alkatrészeit képező faanyagot készen fogom megvenni, van egy régi osztálytársam, akinek Mályiban fatelepe van, tőle biztosan kapok ilyet megfelelő mennyiségben, méretben, stb-stb. Készre gyalulva akarom megvenni a fát, mert kézi gyaluval nem fogok tudni megfelelően egyenletes vastagságot elérni, az tuti. Ráadásul a körben a szélét adó keretet eleve "lépcsőstül" akarom megvenni. Ha ez nem sikerülne valamiért, akkor az ajtótokot alakítom ki úgy, hogy szépen tudjon záródni.

Még azon gondolkodom, hogy a faváz milyen vastagságú legyen.

Amúgy a minimalista dizájn az ajtókat illetően végülis vonz, persze nem a panel-minimál.

Még azon is gondolkodtam, hogy a keret (váz) ne készüljön-e valami "nem szálas" anyagból, pl. 2 réteg OSB-ből? Vagy ez teljesen hülyeség lenne?