banyaszbeka Creative Commons License 2005.01.17 0 0 1116
Szerintem meg nagy gond, hogy ott volt. Attól nem kell korrupciót kiáltani, ha újságírók és politikusok közt finom, kölcsönös egymásra utaltságok vannak. De egy elemző cikkeket közlő, magát komolynak mondó lap, amennyiben úgy érzi, hogy az olvasóktól függ, szerintem nem engedheti meg magának, hogy vezető politikusokkal bulizzon, a kötelező távolságtartásba ez nem fér bele. Ha a miniszterelnök jelentkezett be, ezt az értésére lehetett volna adni, szükség esetén nyilvánosan. Igaz, hogy a közös bulizás csak szimbolikus gesztus, a kritikus és elfogulatlan olvasó látványos leszarása, és sokkal konkrétabb például, hogy a Narancs régóta közöl simulékony és unalmas nagyinterjúkat kormánypárti politikusokkal. Az igazán kártékony persze az, ha nem lapogatják egymás vállát nyilvános rendezvényeken, de fontos témákkal nem, vagy felületesen, vagy tendenciózusan foglalkoznak. Viszont ha a Narancs főleg nem az előfizetésekből és lapeladásokból él (tartok tőle, hogy így van, de nem tudom, szívesen olvasnék róla, az olvasónak szerintem ezt tudnia kéne), akkor lehet, esetleg egyenesen muszáj együtt bulizni.
Előzmény: webmen (1115)