Stoner
2005.01.16
|
|
0 0
2124
|
Rorimark!
HA én ilyet írtam volna, akkor legfeljebb elütés lehetett, mert én azt írtam és azt láttam a TV-ben egy tudományos filmben...; hangsúlyozom: nem az esti mesében..., hogy ez egy olyan kórokozó, aminek az a jellegzetessége, hogy csak RNS-e van. De egyúttal DNS-e nincs. Tehát nincs örökítő anyaga. Felteszem, ami lehet, sőt biztosan butaság a Te szemedben, hogy azért nincs neki, mert valamilyen meglévő sejtalakzat torzult formája. Degenerálódott, sérült, esetleg valamiféle mutáns. Ok. Eredetileg a vizsgálatok tökéletlensége miatt keményítőnek nézték, De ne vessünk el semmit csak azért, mert ma más a technika. A gondolat él, még, ha nem is úgy látjuk, mint 150 éve. Én csak százról tudtam, de nem mertem mondani, mert homályosan emlékeztem rá. Az illető tudós mondta is, hogy régóta ismerik, de nem tudták hova tenni. És ezek után ragadt meg bennem ez a pár dolog. Elkezdtem kombinálni, a saját tapasztalataimat is végigzongoráztam, hogy a keményítők mennyire nagy feladatot jelentenek az embernek. Mennyire nem természetes formában kapjuk, mennyire tökéletlen az emésztésünk. És amit többhelyről is olvastam, hogy sok olyan töredék biológiai anyag van, aminek szinte nincs rendes beazonosítása. Csak elindult a fantáziám. Azért ne hidd, hogy Te mindent tudsz az amiloidról. Spec ezt a filmet biztosan nem láttad. Különben, nem néznél ostobának miatta. Elképzelem, hogy van az emberben egy kis alakzat, ami idővel Alzheimer-kórt tud okozni, meg mindenhol ott van, a szivacsos agyvelőgyulladásnál is, ahogy írod. A film szerint a náthától a végelgyengülésig... Ezt is jól megjegyeztem. Meg vagyok elégedve a kérdésben elfoglalt álláspontoddal. Részemről az amiloid kérdés lezárult újabb információig. |
Előzmény: Rorimack (2116)
|
|