hadd ne Creative Commons License 2005.01.16 0 0 2121

Ja hogyismondjam, elsősorban Stonernek szántam ezt a "miért nem kapok reagálást?" című kérdést. Ő szeretett volna engem ledöbbenteni azzal, hogy mi minden a hús .... nos .... mi minden az étel úgy egyáltalán meg mi minden az élet.

Szóval vak veganok reakcióját vártam volna rá, akik arról igyekeznek minket meggyőzni, hogy a hús által a halált vesszük magunkhoz... Az élet egy égési folyamat ... szó szerint. Anyagcsere és oxidáció.

Számomra nem annyira az lenne a forradalmian megdöbbentő, hogy valaki megpróbál arról meggyőzni, hogy felejtsem el az ehető dolgok 10%-át, mint a hús vagy a tojás, mert mérgezőek. Számomra a megdöbbentő az, ha pl. a búzáról (a tönköly is az) kiderül, hogy oda védekezett a saját kártevői ellen, hogy már emberre is ártalmas. (Micsoda embercentrikusság ez ... szóval védekezik, mert az ő biológiai programja is úgy szól, hogy "szaporodjatok és sokasodjatok" és mindenre ártalmas, ami fogyasztja.)

És nagyon érdekes látni, hogy Stoner az evolúciót csak az emberre érti ... :) Mintha a növények nem változtak volna akár úgy hogy maguktól a saját kártevőik ellen, akár nemesítéssel, akár géntechnológiával. És mintha a kártevők nem fejlődtek volna.... Egyetértek Alice-szal, kérjük meg az emberiséget és a természetet is, hogy változzék vissza 500-1000 évvel ezelőttre. Hátha hallganak ránk. :)

Az orvosokra általában nekem rossz szavam nincs, egyet kettőt meg igyekszem elkerülni... Azt gondolom egyébként én is, hogy halott lennék már, ha össze nem futok jó időben egy-két emberrel.

Ádámról és Éváról olvasni tudományos cikkben nekem egyáltalán nem furcsa. Már Einstein is emlegetett olyasmit, hogy minél mélyebb egy tudományos felfedezés, annál nehezebb azt feltételezni, hogy emögött a rendszer mögött nincs semmiféle szándékosság.

Előzmény: tótágas (2119)