tibra Creative Commons License 2005.01.16 0 0 1333

Stusa!

1. Mikor lesz a győzelmi tánc? Azt gondolom, hogy tehetnénk egy keringőt (lásd: szolnok.uw.hu) , de nem teszünk. Miért tegyünk? Tesszük a dolgunkat.

Amúgy - mindenki tegye, amit jónak lát. (lásd, amikor a városháza Találjuk ki néven akart fórumot szervezni, nem járultunk hozzá, de városfejlesztési fórumot mindenkinek joga összehívni)

2. Civil Kurázsi Egyesület- ezt a nevet én csak egy ernyő szervezetként (szövetségként) tudom eléképzelni. Miért? Jó alternatívája (kiegészítője) lehet a civilházban alakult kerekasztaloknak.

3. Örülünk mi (vagy én) a magunk (magam) módján.   Azt hiszem azonban, hogy ne vegyük el a jogot a gondolkodástól.

vagyis: Szolnoki SZPEM azért volt ilyen hatékony, mert a helyi vezető párt gondolkodott és megállította a terjedés folyamatát. De nem azért, mert ez egy népi kezdeményezés (fejlesztéshez ugyanis óhatatlanul szükséges bizonyos új helyi adó vagy más innováció).

A fő indok (szerintem) az volt, hogy a SZPEM (teljesen jogosan) felébresztette az alvó (egy kicsit még önbizalomhiányos) oroszlánt.

Előzmény: stusa (1326)