Stoner Creative Commons License 2005.01.15 0 0 2095

Hadd ne!

Ezt kapd el! Van még...

Meghökkentõ adatok
Ha a tej és tejtermékek valóban egészségesek, akkor minél rend-szeresebben fogyasztva belõlük, az egészség annál kicsattanóbbá kellene hogy váljon. De a felmérések hidegzuhanyként hatnak és ennek az ellenkezõjét mutatják.

Dr. Robert M. Kradjian orvos a honlapján kifejti hogy a szakirodalom például 1988 és 1993 között 2700 tanulmányban foglalkozott a tejjel a "gyógyászat" címszó alatt. Ebbõl õ személyesen közel 500-at vizsgált meg. Ezt írta:
"Hogyan foglalhatnám össze ezeket a cikkeket? Még a borzalmas minõsítésnél is rosszabbak egy picivel. Elõször is, egy szerzõ sem beszélt a tehéntejrõl mint egy mellékhatás nélküli kiváló ételrõl és mint 'teljes értékû étel'-rõl, mint ahogy azt az ipar elhitette velünk. A kiadott riportok fõ fókuszában ezek voltak: bélgörcs, bélfertõzés, belsõ vérzés, vérszegénység, allergiás reakciók csecsemõknél és gyerekeknél, valamint fertõzések mint például salmonella. Még baljóslatúbb a szarvasmarha fehérvérûség vírusától való félelem, vagy a BIV (bovine immunodeficency virus) nevû szarvasmarha AIDS-szerû virusától, valamint a gyermek cukorbetegség elõidézésével való kapcsolatától. A tejben levõ vérrel és fehér (genny) sejtekkel, valamint a benne levõ kémiai anyagok, permetek egész sorával is foglalkoztak. Gyermekeknél ezek a problémák merültek fel: allergia, fül- és mandula fertõzés, ágybavizelés, az asztma súlyosbodása, bélvérzés, görcsök, és 1-es típusú cukorbetegség. A felnõtteknél a problémák inkább a szívbántalmak és ízületi gyulladás, allergiák, homloküreg gyulladás, és a sokkal komolyabb fehérvérûség, meg a lymphoma-ban és rákban való közremûködése."

Előzmény: hadd ne (2094)