KaoszNagymester Creative Commons License 2005.01.15 0 0 3446

Sziasztok!

Először is a Pana GS 120-al való tapasztalataimat szeretném megosztani. Még december közepén vettem, de csak most készült el az első DVD, és most volt először alkalmam TV-n látni. Kompozittal már korábban rákötöttem, de hát az nem mutat semmit. Szóval mikor először megláttam a képet leesett az állam. A kép hihetetlenül éles volt, és a színek is nagyon szépek. Esti szobai kamerázás is nem várt eredményt hozott, szinte alig zajos a kép és nagyon szép. Egyetlen hátrányt tudok mondani az a képstabilizátor. 10x-es zoomnál tökéletesen áll a kép, de sokszor előfordul, hogy  mozgásnál akadozik. Viszont úgy ledöbbentett a képminőség, hogy ez belefér. (Már megtanultam stabilan fogni a gépet, régóta fényképezek is analóggal)

A másik: Nagyon hamar beletanultam a Premiere-be és nagyon tetszik az az "alkotói szabadság" amit a progi nyújt, pl. az Ulead-hoz képest. Én a Premiere után TMPGEnc DVD Author v1.5 -t használok, nagyon jól elkészíthető benne a menü, és hamar DVD-re írhatóvá teszi a filmet.

Viszont: Valaki találkozott már azzal, hogy a Premiere-ben, ha gyorsítom, vagy lassítom a filmet, ha feliratot helyezek el, akkor TV-n nézve, amíg ezek az effektek zajlanak, nagyon csíkos lesz a kép, szinte nézhetetlen. Amint eltűnik pl. a felirat egyből szép és éles lesz a kép. Mi okozhatja ezt?

Nagyon fontos lenne, hogy kiderüljön, mert így nem valami szép megoldás! 

És még valami. A karácsonyt 3 avi-ba vágtam. Az elsőnél vágás után csak mentettem, és ha az kész volt utána tömörítettem m2v-be. (Mindkettőt Premierrel)

A másik két esetben már egyből m2v-be tömörítettem, és TV-n nézve teljesen szét volt esve a kép. Mint sz.gépen nézve csíkos, csak sokkal jobban. Ezek szerint nem lehet ezt a két részt egybe venni. Pedig így megspóroltam kb. 4 órát.

(Még nem vagyok benne biztos, hogy ez a hiba, de eddig erre gondolok)

Szóval így röviden ennyi lenne. :-)