M41 2127 Creative Commons License 2005.01.13 0 0 5799
"Én sem értem, hogy miért kell ragaszkodni minden áron a közvetlenül a vasútállomás előtt megállni a pótlóbusszal"

Volt már ez a téma korábban is ezen a topicon, akkor valaki felvilágosított, hogy nem olyan egyszerű ez a dolog, ugyanis a vonatot köti az állomás és megállóhelykiosztás, azaz csak annyi helyen állhat meg, ahol a vonat is megállt. A másik probléma az, hogy ezeknek a vonatpótló buszoknak asszem nincs ugyanolyan közúthasználati joguk/engedélyük mint a volánnak. Ezért van az, hogy Erdősmecske és Feked esetében is a régi vasútállomásépület mellett áll meg a busz és nem meg be a bekötőúton a zsákfaluba. Én jártam már Erdősmecsén úgyhogy tudom, hogy ez milyen messze van a falutól, majdnem 4 km-re; szerencsére Feked esetében nem ilyen durva a távolság.
Mondjuk azt nem értem, hogyha Véméndnél ("Véménd italbolt") és Nagypallnál ("Nagypall községháza") meg tudták oldani, hogy a busz ne menjen fel az állomáshoz, hanem a falu főutcáján, a központban álljon meg, akkor Palotabozsoknál miért mennek fel még minig a buszok az állomáshoz... Egyelőre még az idei menetrendben is "Palotabozsok vasútállomás" van a menetrendben...

Előzmény: Hentes2 (5793)