A koleszterin igenis genetikai dolog. Volt egy nagynéném, anno, az egész család általában mértékletes életmódot folytatott egész életében, náluk soha nem volt kávé, alkohol cigaretta és egyéb mérgek. Sőt, ez a nagynéném olyan 40 éves kora óta vegetariánus volt, bár nem nyersszöldségevő, de azt mondta, hogy állatból ő csak oylat eszik, amit az önként ad, tehát a tej, tejtermékek, tojás meg volt engedve. Emlékszem még ygerekkoromból, hogy ha látogatóba jött, neki mindig külön csinált anyám valamit, ha rántott csirke volt, akkor rántott gombát stb. Soha nem volt elhízva, szellemileg friss volt, stb. És mégis, mégis még 70 éves kora előtt agyvérzést kapott és tivábbi 8 évet élt kvázi purgatóriumban szellemileg frissen és épen, csak éppen beszélni nem tudott és mozogni.
No meg itt van a vejem apja, az apóstárs vagy hogy a fenébe mondják, ő fiatalabb nálam, de túl van legalább 4 érműtétern, mert érszűkülete van, és nagyon magas a koleszterinje. És a vejemnek ( a fia) , aki pedig szintén elég válogatós, nem eszik húst csak csirkemellet, nem dohányzik, nem iszik, és mégis már most 30 éves kora előtt magas a koleszterinje!
Nekem dumálhat ez a sok nagyokos a koleszterinről akkor sem hiszem el. Volt ez a hisztéria, hogy jajj a tojás megemeli jajj nagyon megemeli, hetente max 2 tojás, Amerikában kifejlesztették a sárgája nélküli rántottát stb... aztán mit olvasok néhány éve? Hogy a tojás nemhogy emeli a koleszterint, hanem inkább a VÉDŐkoleszterint emeli! Én meg közben szépen ettem a magam tojáskáit, mert én kérem szeretem a tojást, nálam egy rántotta 4 tojásnál kezdődik, ha meg lágytojást csinálok, akkor egyszerr 5-6 tojást eszem meg vajaskenyérrel meg piritóssal, és jelentem jól vagyok, a koleszterem a koromnak megfelelő.