SerLock Creative Commons License 2005.01.13 0 0 7908

és egy finom recept:

 

Truttyolt ratyli.

Hozzávalók:
-másfél kiló nyerstratyli
-egy jókora pese
-2 csobolyó gönyezde -ha lehet, porcogós
-3 csipet cihata

A nyerstratylit fertályórán át posvasztjuk, míg csurmot nem
enged. A hröllyen kipicskázzuk, a nyesedekből pedig apró
csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba.
Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk
slottyadni.
Tuttyolni csak akkor kezdjük, ha már jó vartyogós!
A peset lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyengetjük,
miközben a gönyezdét lassan patykazmáljuk.
Vigyázzunk a csobollyal, nehogy a fenymája nagyon
megzserdáljon, mert hamar odakaphat.
A cihatát a végén összegremnyáljuk, majd kerek tazskilán
tálaljuk.Ajánlhatjuk hozzá a tacskándi vörös kretylit, vagy
a dimánykói letronyát, esetleg a cserdönci vargonyát.

Jó étvágyat!:))