tigristomi Creative Commons License 2005.01.13 0 0 1978

Az egyik az hogy nezd meg hany helyen irtam a hozzaszolasomban a vegetarianus szot.

A masik felerol mar akartam egyszer irni, most irok. Ha egy csaladban mindenkinek magas a koleszterinje, az szerintem lehet attol is, hogy az egesz csalad hasonlo korulmenyek kozott hasonlo keppen eszik.

Ha jol emlekszem, te irtad azt, hogy neked mar nem olyan magas a koleszterinszinted, mert te valtozattal vmit az etkezeseden a szuleidhez kepest.

Sok olyan forras van, rengeteg, amik ezeket a betegsegeket a taplalkozassal hozzak osszefuggesbe, meg is magyarazzak hogy miert tortenik ez, es taplalkozassal utmutatokkal sikeresen gyogyitjak is ezeket, fokent a magasvernyomast es a koleszterin szintet.

A masik ketto ami hosszabb ido alatt alakul ki, szinten taplalkozasi utmutatokkal javithato. Ismerek olyan 50-60 eves nenit, akinek infuziot kellett volna kapnia a cukorbetegsege miatt, es teljesen kigyogyult belole, ugyhogy tablettat se kell mar szednie.

Nyilvan egy orvos, akinek a taplalkozas es a megelozes feher folt a szakmajaban, azt mondja ezekre hogy ezek genetikus betegsegek, ez olyan jolly joker, ami még szakszeruen is hangzik.

Az hogy ezek feher foltot jelentenek az orvosok szamara, ezt mar regota igy latom, mivel tenyleg nem tudnak ehhez hasznosan hozzaszolni. Az hogy ez tenyleg igy van, az utobbi idoben igy kerek perec sok fele latom leirva is, orvosoktol, kutatoktol, akik vettek a faradsagot, es kiserleteztek es vizsgaltak a taplalkozastant.

Egy forras ahol ugyanezt irjak, de meg hozhatnam ezt szamtalan mas helyrol, mint ahogy ezeknek a betegsegeknek a pontos miertjet es a pontos kikuralasat is hozhatnam, belinkelhetnem, idezhetnem, szamos esettel illusztralva.

http://www.ketezeregy.hu/kiado/titkos.html:

Megfigyelések és kísérletek az orvostudomány fehér foltjának számító táplálkozástan területéről.

Ez a könyv válogatás a Wendepunkt (Fordulópont) nevő folyóirat írásaiból. A Wendepunkt fél évszázadon át, 1925-1975 között gyűjtötte a világ szaklapjaiból a táplálkozásról szóló tanulmányokat, néprajzi leírásokat, kutatási eredményeket.

Ez csak egy a sok hasonlo konyv es szakerto meglatasa kozul.

Előzmény: Vik 23 (1977)