transzmoha
2005.01.12
|
|
0 0
1960
|
Ok,
te egy olyan infomáció forrást találtál melyet hitelesnek vélsz. De egyáltalán nem biztos, hogy azt a forrást más is annak tartja. Te nem állíthatod biztosan, hogy mi is az amiloid, mert nem vagy tudós, avagy kutató. Sőt gyakran még a kutatók sem tudnak megegyezni valamiben. Hogy tudnánk mi, ha csak másod, harmadkézből származnak az információink. Az általad idézett forrást nem ismerem, következésképp számomra mindaddig, míg meg nem ismerem a forrást, és más különálló források nem hitelesítik számomra, nem fogom elfogadni. De gondolom ezzel mindenki így van. Tehát amit te állítasz azok nem tények, csak vélemények még akkor is, ha azt általad hitelesnek vélt emberek állítják. Ők is csak olyan korábbi ismereteikre alapozva állítják, mely számukra a rendszer határain belül vannak. Azonban az általunk megismert igazságok tárháza folyamatosan bővül. Egyébként ha olvastad amit írtam, abban én nem állítottam, hogy mi is az az anyag, mert rögtön hozzáfűztem hogy mi volt a forrás. Azt sem fogadom el, csupán illusztrálni akartam volna, hogy információink gyakran milyen szerteágazó forrásokból is erednek.
Ez a kis gondolatmenet egyébként a topik főtémájára is érvényesnek gondolom.
Tehát a táplálkozási szokásainkkal kapcsolatban is.
Úgy vélem, hogy egy ilyen témájú topic igen ritkán képes arra, hogy bárkit is átlendítsen az ellenkező oldalra. Arra azonban mindenképpen jó, és számomra az a legértékesebb része, hogy mások gondolataival megismerkedhessem. És nem zárom ki - legalább is a magam számára - hogy akár az igazságról vallott nézeteimet is korrigáljam. Nem szégyen ha valamit nemt tudsz. Az a baj, ha rájössz, hogy a másiknak igazva van - belül tudod - de nyíltan ezt nem mondod ki. Ezzel az egész közösségnek kárt okozol beleértve magadat is.
Bevallom kerültem már én is ilyen helyzetbe és nagyon rosszul éreztem magam utána. Mindkettőnknek fájdalmat okoztam vele :(
Szeretettel: Transzmoha, aki néha még eszik húst és nincs emiatt lelkiismeretfurdalása |
Előzmény: Rorimack (1954)
|
|