Üdv Mindenkinek!
Nagyon örülök, hogy ezt a fórumot megtaláltam! Egy kis segítség kellene...
Két éve vettem a képen látható kis citromfát, potom tizenhatezerért, amikor megvettem, tele volt virággal, és gyümölccsel , Első év telén leraktam a pincémbe, ahol van egy kis ablak, kevés volt a fény, lehullott minden levele, csak a gyümölcsök maradtak meg rajta. Leszedtem a gyümölcsöket, hogy könnyíthessek a fának, csak a legkisebbet hagytam fent. Tavasszal kihelyezte a feleségem amint lehetett, mert én már akkor hollandiában dolgoztam, egész május 1-ig akkor jöttem haza. Felfedeztem rajta a kipattanó rügyeket, megnyugodtam, hogy túlélte. Tavaly nem is hozott virágot, pedig jó lett volna az illatát éreznem, mert bolondulok érte. Év közben észhez tért és hozott erőteljes hajtásokat, és hizlalta az egyedüli gyümölcsét. Most ott tartok, hogy a hálószobámban van, ott letekerve a fűtés, mert valaki azt mondta, nem kell neki a meleg. Ablak mellé tettem, hűvösebb is van, de mióta behoztam, folyamatosan hullajtja a levelét. Szeretném gatyába rázni, hogy hozzon virágot nekem az idén tavasszal. Kérek mindenkit, adjatok tanácsot, mert tanácstalan vagyok. Amikor behoztam a szobába, a lombhullással párhuzamosan erős vízhajtások nőttek rajta levelekkel, de le is dobta őket. az ablak felé ment volna, kellene még több fény, gondoltam. Hajlandó voltam tőle távolabb bekapcsolni a kvarclámpát is, de még több levelet dobott le.
Szoláriumra nincs pénzem, mit tegyek?
Üdv: Bowhunter