Ferenc(hurrikán)
2005.01.10
|
|
0 0
3310
|
Ehhe, itt még ezen a télen én még levegőben szálló hópelyhet is csak 15 másodpercig(!) láttam, nemhogy megmaradó havat! Hótakarós nap(minimum 1cm 24h-ig) eddig 0 nap! De a hosszútávó előrejelzések szerint végre anticiklon épül ki Ény Európában, mert a Golf-áramlat eddig eléggé elemében van, sorra nyomja a markáns ciklonokat Ényra s a Baltikum térségébe, nemcsoda hogy nagy viharok vannak ott, nem is tudom mikor volt utoljára azon a vidéken magasnyomású képződmény, azaz anticiklon, tehát csendes,napos idő. Na de reméljük 1-2héten belül már ez fog kialakulni ott, és mivel az anticiklon forgásiránya az óramutató járásával megegyező, így É felől hideg levegő fog áramlani hozzánk, ez pedig mediterrán ciklonokat fog generálni, ami dny felől enyhe és nedves levegőt hoz, és az észak felől jövő hideggel találkozik, akkor máris megvan a havazásunk! De egész eddig ezen a télen anti helyett ciklonok örvénylenek ÉNy-É Eu-ban és azok Ny felől enyhe levegőt hoznak fölénk folyamatosan. Ráadásul a Földközi-tengeren van az anticiklon, így nagy csapadék sincs. Pont ellenkezőleg kell hogy legyenek(Északon anti, délen ciklon), most(Észak ciklon, dél anti), a legrosszabb este(ek) voltak eddig a "télen". Ha végre kiépül az anticiklon a Britteknél akkor jön el a Magyarországi hóimádók ideje!
Egyébként meg rekord alacsony gázszámlát kellett kifizetnünk!:)) Most sűrű köd, látástávolság 80méter, 1fok. |
Előzmény: Áfony (3309)
|
|