Dirac
2005.01.10
|
|
0 0
284
|
Sziasztok!
Köszönöm, kedves florg hogy idevezettél ebbe a topikba. Az elejétöl a végéig átolvastam az egészet.
A jazzt már nagyon régóta szeretem és egy hete letöltöttem egy Rosenberg Trio albumot. Nagyon tetszett a gitárjátékuk.. A legnagyobb szerencsémre volt hozzá egy kis ReadME fálj is. Itt találkoztam először a Djangó Reinhardt névvel. Elkezdtem keresgélni a neten Django számokat. Miután meghallgattam az első számát rájöttem, hogy ez az a jazz amit a legjobban szeretek. Fenomenális. Autentikus, egyszerű, zseniális. Utána a képbe került Stephane Grapelli is, aki félelmetesen jó hegedűn. Nem gondoltam volna hogy ilyet lehet csinálni hegedűvel...
Babik Reinhadtot - a topickból tudom, hogy Djangó fia- már korábban is láttam a Mezzon - igaz Grapellit is - de akkor nem jártam utána a dolgoknak. Szóval remek zenészek. Van egy gitárom is - a legalapabb alap - eddig a sarokban pihent. Most elhatároztam hogy valahogy elkezdek rajta játszani tanulni. Ti hogy kezdtétek a gitározást? És persze elkezdem gyűjteni Djangó és társai zenéit. Szerintetek hogy érdmes kezdeni?
Éé még egy kérdés, ha megengeditek, szerintetek Pesten melyikek a legjobb jazz-es helyek? |
|