Stoner
2005.01.10
|
|
0 0
1837
|
Gyomnövény!
Ez az Index most már az idegeimre megy, ezért kénytelen vagyok Word-ben dolgozni. Ennyit a magas technikáról.
Másodszor.
Olvasd a kiáltványomat a honlapomon. Amit írsz, nagyon összecseng vele. Nem a hiány az éhezés oka, hanem az irracionális, szervezetlen és spekulatív elosztás. Meg a túltermelés. Izmaelnél jól lehet olvasni, hogy az emberiség a túltermelés miatt szaporodott el ilyen mértéktelenül. Azzal egyetértek, hogy még több embernek is otthont adhat a föld, de az ökológiai lábnyom majdnem nagyobb probléma, mint a puszta lélekszám. A technológiai és logisztikai térigény. Ez veszi el az életteret és pusztítja a többi lényt.
Ha már a kutyagumiról esett szó, hadd meséljem el élményeimet a Kakiszilváról…Évekkel ezelőtt vettem, és nem gondoltam, hogy ilyen szerencsém lesz. Egy vékonyka törzsű kis növény, egy nagy műanyagvödörben. Most az üvegházban van és már tavaly is hozott három hatalmas almaszerű gyümölcsöt. Véletlenül láttam egy filmet, ezen egy férfi áll egy terebélyes fa alatt, amin rengeteg olyan gyümölcs lóg, mint nálam. Azt mondta, hogy le kell szedni, ha lehullottak a levelek, és a sublód fiókban pár hónap alatt megpuhul, mint a naspolya. Az is van egyébként. Nekem az üvegházban jól voltak, nem tudtak megfagyni. Múltkor megnézem és a legnagyobb gyönyörű mélynarancs színt vett fel és megpuhult. Alig lehet levágni a száráról.. Érdekes… Izgalommal telve vágtuk fel… Hát valami fantasztikusan finom, belül zselészerű és vetekszik a naranccsal. Tavaly nem vártuk meg, míg megpuhul, és úgy összefogta a szánkat, hogy alig tudtuk kinyitni utána… |
Előzmény: gyomnövény (1829)
|
|