Postás2 Creative Commons License 2005.01.09 0 0 80

Egy kicsit részletezném: kb 3 éve lakom Veresen, de előtte vagy 12 évig Erdőkertesen laktam, tehát figyelhettem a fejlődést. Tényleg halad a falu, vagyis város. Szép az új építészeti stílus, kár, hogy kicsit drága. Viszont hosszú időre meghatározza a település arculatát. Az új településrészekkel kapcsolatban azonban fenntartásaim vannak. A Kútfő lakópark túlzsúfolt, inkább lakótelep. A Csonkás meg a Termálfalu jobb valamivel, de mert a lakásokhoz tartozó telkek aprók, már nem jut hely a fáknak, bokroknak. Az utóbbi terület régebbi részén sem igazán fásítottak, a kis tavacska jó ötlet, de nehogy mocsár legyen belőle. Közlekedni csak saját járművel lehet, és ahogy észreveszem, ezt csak autóval teszik, mintha a kerékpár nem is létezne. A Veresi Hírmondó közölt látványképeket a leendő városközpontról, nekem tetszik a terv. A piac már régen megérett a kiköltöztetésre. Állítólag a hetivásár rész kimegy a régi CBA mellé valahová, a zöldségpiac meg valami új vásárcsarnokfélébe költözik a régi piac helyén. A város fejlődése magával húzza a szomszéd településeket, többek közt Erdőkertest is, ahol Pásztor Béla fia, Pásztor László a polgármester. A legnagyobb baj viszont az, hogy a helyi lakosoknak nincs elég munkahely a településen. Nekem szerencsém van, én helyben dolgozom (gondolom nem nehéz megfejteni hogy hol ?) de sajnos szakmában elhelyezkedni én is csak Pesten tudnék, a bejárásból elegem van. Sem busszal, sem vonattal, sem autóval nem jó. A helyi ipari üzemek dolgozóinak jó része nem helyi lakos, hanem a cégek hozták magukkal őket a korábbi helyükről.

A strand is, bár évekkel ezelőtt kellemes hely volt, már nem alkalmas a gondtalan fürdőzésre, mert szerintem egy tó vagy halnevelde, vagy fürdő, de nem lehet mindkettő egyszerre. És sajnos a víz tisztasága sem megfelelő. Nyáron népes a Pamut-tó partja is, de nekem már nincs gusztusom belemenni, pedig nem vagyok finnyás típus

Előzmény: TOM (79)