Arról nem is beszélve, hogy ha az ember nem enne állatot, akkor az állatok annyira elszaporodnának, hogy ők ennének meg minket...
Már nem is tudom, hogy hol olvastam, hogy az embert tulajdonképpen a főtt étel tette azzá ami, ugyanis a főtt étel (v.ö. tűzbe véletlenül belepottyant hús) rágásához nem kellett akkora erőt ifejteni az állkapocsnak, emiatt módosult az embeszabású koponyaformája és így több helye lett az agynak.
Másrészt ha mindenki csakis nyers zöldségeket enne, akkor ugyan hol teremne meg az a sok zöldség ami cirka 5 és fél milliárd embert ellátna? Ehhez legelőször is kéne valami armageddon, hogy a föld lakossága a tizedére csökkenjen, ha nem a századára... no akkor el lehet majd kezdeni a gyüjtögető, legelésző életmódot ujra, aztán megint az jönne, hogy aki képes húst is enni az erősebb lesz a többinél, és ujra rátérne a húsfogyasztásra az emberiség.
Nagyon jó kis hobbi ez a nyersevőknek egyébként, el tudják magukat foglalni egész életükre ezeknek az elméleteknek meg áltudományoknak tanulmányozásával, a tévelygő (általuk nem sokra tartott) emberek "téritésével", az egyetlen igazság hirdetésével. Ki a fenét zavar az, ha valaki csakis nyers zölséget eszik? Senkit, egyen, ha neki így jobb, kit zavar, ha veleki nem eszik húst, ne egyen, vagyok én ott egy bunkóval, hogy márpedig megeszed, vagy leütlek? De ez a jehova tanuihoz hasonlatos erőszakosság amivel velük kapcsolatban találkozom, ez felháborít.