Néhány gondolatomat azért megosztanám veletek, nem tudom ki mit gondol róla, de majd kiderül.
Szóval szerintem
- nem igaz, hogy a növényi étrend tökéletes egészséget garantál. Ha így lenne, akkor a szarvasmarhákat nem sújtaná a kergemarha kór, a lovakat a kólika, a papagájokat - ők aztán végképp csak gyümölcsöt és magvakat esznek a papagájkór - és ezen kívül pedig a főemlősök átlagéletkora szintén a 100 évet ütné - ami mostanság ha jól tudom úgy 30-35 év körül mozog.
- nem igaz, hogy a növényevés ne károsítaná a fogakat. Igen erősen genetika függő az, hogy valaki milyen fogakat örököl. És miután a cukor cukorrépából készül valamint a gyümölcsben is van, szerintem a fogszuvasodás ugyanúgy érinti a növényevőket, mint a húsevőket (emberre gondolok és nem állatokra).
- nem igaz, hogy a vegetáriánusokat nem támadja meg a rák. Van vegetáriánus ismerősöm és úgy tudom, hogy a legújabb kutatások szerint a rák "programozott", ezzel "fizetünk" a megnövekedett életkorunkért. (A vizsgálatot régészeti leleteken végezték, az áttételes rák károsítja így nyomokat hagy a csontokon.)
Szóval azt el tudom fogadni, hogy hitbéli meggyőződés miatt, vagy azért mert ízlik, de egyebeket meglehetősen nagy kétkedéssel hallgatok.