tigristomi Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1349

Az egy magyar tanulmany volt, hogy mar az ovodasok es kisiskolasok egy kis reszenel is ami nem is olyan kicsi, 5-10%-os csontritkulas mutathato ki.

Bizony én is olvastam a tanulmányt, illetve a tévében volt róla szó, de tudod miért???

Mert a mostani gyerekek nagyon keveset mozognak, (tv, számitógép, stb) és a sok mozgás elengedhetlen feltétele annak, hogy a kálcium beépüljön a csontokba! Nem a hús- nem hús viszonylatban készült ez a tanulmány, hanem a mozgásszegény és a sok mozgás viszonylatban.

Szia!

Szerintem a dolog osszetettebb. Foleg az etkezes az oka, a sok tevezes es keves mozgas csak plussz adalek ehhez.

A helytelen etkezes a tul sok savas hatasu etel, es keves lugos hatasu. Emiatt a ver kivonja a szukseges kalciumot a csontokbol, hogy fenntartsa a szervezet megfelelo ph hatasat.

A kerulendo etelek pl. a sok szensavas ital. Savas hatasu egyebkent a feher cukor, hus, feher liszt. Gyerekeknel nincs, de meg ide tartozik a kave, cigaretta, alkohol is.

Lugos hatasuak a friss zoldsegek, gyumolcsok, igy ennyibol egy vegetarianus gyerek elonyben van.

Felnott korban emiatt van annyi csontritkulasos beteg. Ez egyertelmuen a taplalkozassal osszefuggo betegseg.

Előzmény: AliceCsodaországban (1203)