KarnEvil Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1312

Az az igazság, hogy túlságosan zongorista-aggyal gondolkodom, úgyhogy nem erőltetem a lábbasszust. De ha akarnám se menne, mert a CX-3 nem támogatja a pedált. Beledughatok egy midi-bassz pedált, lehet is használni, de akkor csak egy manuálom marad, és akkor splittelni se lehet. Tudom-tudom, a VK-knál ez megoldott dolog :) Tehát marad a balkezes basszus, egyébként a gitárral jól kiegészítjük egymást. Egyszer ő játsza a szólót, én kísérek, aztán fordítva. Érdekes, hogy a gitáros és a dobos a Doors-emlékzenekarom tagjai és így már jól össze vagyunk forrva. (Kb. 7 éve.) Persze mindketten jazz-standardaken nőttek fel, úgyhogy nincs gond :) Már volt egy fellépésünk Karácsony előtt az avasi Kilátó (újra)megnyitóján itt Miskolcon, akkor még csak kb. egyórányi műsorunk volt, most pedig bővítgetjük a repertoárt. Siker volt, rögtön be is tábláztak minket :) Pedig azért van még munka a csapattal bőven :)

Egyébként visszatérve a basszus témára, csak most jöttem rá, milyen hasznos dolog is (lenne) a pedál, mert rengeteget nézem a Jimmy Smith videót. Több basszust játszik kézzel, mint lábbal, mégis nagyon jól jön a láb :) amikor valamit állítani kell, olyankor a átveszi a szólamot.

Előzmény: tehtube (1311)