ribizli Creative Commons License 2005.01.05 0 0 595
Jaj, ne görcsöljetek már azon a "kapszlin"! Mivel a legtöbb sütőforma eleve tapadásgátolt, nem ragad bele a süti! A muffin tésztája eleve "zsíros" még hozzá.
A trükk abban van tapasztalataim szerint, hogy meg kell várni, míg foghatóra hűl a süti, akkor én egy fa vajkéssel szoktam kipöckölni. Ha nem akar egyből jönni, körbekanyarintom az oldalát. Sose ragadt még bele, pedig sokfélét csináltam már.
Én csak akkor teszek papírformát a lyukakba, ha elviszem olyan helyre a kész sütit, ahol praktikus, hogy csomagolt, vagy ha kisgyereknek adom a kezébe majd.

A bögre a standard 2 dl-es a receptekben.

A pupeka púpozott evőkanál joy-nyelven, a szalagáré meg nyilván szalalkáli. :)

Most meg is kívántam a muflit, tehát megyek sütni.
ribizli