Kedves Isr!
Ha bebizonyítod az újszövetségi iratok szerzőiről, hogy ténylegesen ők írták , gondolták, közvetítették a szavakat, mondatokat és értelmeik is megegyeznek a mai felekezeti álláspontokkal, akkor igenis tovább léphetünk vita nélkül e témán!
Nem az én hitem, avagy a te elhívésedről van szó, hanem egy igencsak általános igazság feltárásáról!
Nem elég csak azt mondani, hogy fogadjuk el ténynek a bibliát és igéit isteninek, hisz önmagát megcáfolja, mondandói kúszák sok esetben meg zavarosak!
Az újszövetség pedig nem mentes Pláton szellem-idea filozófiájától!, amit persze ráerőltettek az Ószövetségre is! Ki hazudik itt barátom, hát nem én az biztos!
Szerintem nincs jogod, nekem se, hogy megítéld az emberiséget, főleg megbélyegezd egy egyházi-felekezeti bűnőséggel!
Vitatható az is, hogy Ádám, avagy Éva bűnt követett é el!/???/ Ebből messzemenő vallást kreálni már megbocsáss, de az emberiség félrevezettetését hivatott inkább létrehozni egyesektől, mint inkább a javát szolgálni!
A hiszi a piszi játéknál azért többről van szó, ha egyáltalán érdekel téged, avagy csak az jut el hozzád, aki egyettért veled és hiteddel?
Üdv: Paleo