Elar:
Az első kérdésed majdhogynem hitéleti témát vet fel :)
Sok helyről hallottam én is, hogy biztosabb az eredmény, ha lassabban írja az ember a CD-t. Ugyanakkor hallottam olyat is, hogy a mai, nagy sebességgel írható cédéket jobb a nekik szánt sebességgel (vagy legalábbis nem sokkal lassabban) megírni. És persze hallottam olyat is, hogy egykutya, mindegy, milyen sebességgel írsz.
Én úgy vagyok vele, hogy a 4x-es írás technikája szükségszerűen régebbi, kiforrottabb, kisebb precizitást igényel, mint mondjuk az 52x-es írásé. És persze a 4x-esen írott cédéim megvannak 5 éve, míg 5 éves 52x-esen írott cédéje még senkinek sincs, ergo azt tudom, hogy a 4x-esen írott cédé, hacsak nem írtad silány alapanyagra, vagy eleve hibás cuccra (mint pl. a Philips Multipurpose, ami kevesebb mint 1 év után effektíve "megrozsdásodott", persze ezt előre senki sem tudhatta), az megmarad legalább 5 évig, míg az 52x-esen írottról senki nem bizonyította még ugyanezt.
És manapság a gyártó cégek jellemzően nem terveznek előbbre az általuk gyártott cikkek élettartamánál (jellemzően ~2 év vagy kevesebb), tehát nem hiszem, hogy mondjuk az 52x-es CD-író bevezetésétől visszatartaná őket az, ha tudnák, hogy az így megírt CD nem lesz olyan tartós, mint a 4x-esen írott. A marketingérték számít.
Szóval én a CD-imet továbbra is 4x-esen írom, de Te, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz. :)
Második kérdés: WinISO-val meg tudod nyitni a lemezképet, és onnantól kb. úgy dolgozol benne, mint egy tömörített állományban.
Üdv:
Tyb