Gonda László Creative Commons License 2005.01.02 0 0 605

"Meg kellene valahogy értened, hogy nem vagy a kizárólagos igazság birtokában,"

Én is eléldegéltem már pár évtizedet, de ennyi személyeskedést a négyzeten, sértést a köbön összesen nem kaptam mint itt. Sosem állítottam,h. az abszolút igazság birtokában vagyok. De vannak dolgok amit személyesen megéltem, abban nem engedek, dehát ettöl még zavartalanúl  hazugnak titulálnak. Ha tévedtem elismertem, ha valakit megbántottam elnézést kértem. Érveltem adatokkal, tényekkel, személyesen megélt élményekkel. A reakció vagy teljes ignorálása a ezeknek, vagy mérhetetlen rosszindulat, h. egy "személyiségi zavarban lévö nagyzoló, senki vagyok...,tünnyek el, "zieh Leine"..stb.. Legjobb példa erre Pixy P.M. témában, vagy Probatbitcol a "Szabó Magda kilépett..." témában.

Hogyan lehet valaki tisztességes ember aki a másik magyar embert lerománozza, kirekeszti,  Patru Banizza, kitoloncolná, "gennytócsának".stb. nevezi, emberi méltóságában megalázza: mindezt távollétében!!! Egyetlen mondatát nem fogadja el P.M. összefoglalójának megértéssel, jóindulattal, hanem mindent zsigerböl leköp, csüpögö elfogúlt gyülölettel lesajnál, szinte hajszát indít ellene. El sem olvassa!!!! Mert neki az úgyis csak bla-bla, no meg hazugság eleve minden ami abból a "szekus bérencböl" kijön...

Fölényeskedést, kioktatást, ledorongolást, megbélyegzést osztogattak: zsákszámra.

Nem viszonoztam, lenyeltem, elviccelödtem. Túltettem magam ezen. Semmi szomorúság nincs bennem, mert az ilyen Kende Péter féle gyülölködés nem az én világom!

Tudod a "cicus" vagy 2 évre egy mondatomra egy hosszú és kedves e-mail küldött. Azóta nem tudok haragudni rá, pedig nagyon fölényes és kiosztogató, kioktató...megértem minden fájdalmát, azt amiböl mindaz jön amit itt olvashatsz.

Az "Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled..." nagyon átérzem és nagy részben hajlok erre az átokra, mert rendkivül nagy sokkot okozott nekem is ez az érzéketlenség, ez a szolidarításmegtagadás...miközben látom mit tesznek nemzettársaiért a szomszédos államok, meg. pl. Izrael is. Bizonyára ez a vers sokakban kiválthatta az indulatot, de "akikért a harang szól" azoknak okozott fájdalaom a "NEM" miatt sokkal nagyobb bün, szerintem, mert ök azonnal és közvetlen elvesztették a hitük, reményük jó részét.

Az emberi sorokat, a jó kivánságot köszönöm. Azt,h. elolvastad szintén.

ui.: olvasd amit Pixy erre majd ír.

Előzmény: luciluca (601)