Sok mindenben igazad van.
>Németh jelenleg egy partvonalon kívüli politikus.
Ez stimmel.
>Saját magát helyezte oda, hogy mi az ő frusztrált véleménye, az talán csak a te számodra fontos.
Hát nem,
például nekem is fontos,
gondolom nem fox azzal meggyanúsítani, hogy új nicken jelentkeztem be. S tulajdonképpen azonos vagyok a kétségkívül hasonló gondolkodású Gonda Lászlóhoz.
Bár ami a hasonlóságot illeti, én soha nem értettem volna egyet azzal, hogy "el kellene felejteni az akciót", a "szégyenteljes" minősítést meg felháborítónak tartom.
Egyébként most látom először a topicot, azért merek beírni, mert figyelemmel követtem a népszavazást.
>Ami meg a mindenkori aktív min. elnököket illeti, nem hiszem, hogy bármelyik nagyon tapsikolt volna, ha saját meggyőződése ellenére, a parlamenten -- sőt az országon -- kívülről erőszakolják rá, hogy mit tegyen a kormánya.
Na ez aztán tutti így van.
De ettől függetlenül az akció helyes volt és szükséges is.
A politikai elit 15 éve nem tesz semmit ebben az ügyben.
>Vannak országok, ahol a népszavazás a demokrácia normál, mindennapi gyakorlási módja, nálunk a politikai ellenfél legyűrésének eszköze.
Ez is igaz,
s nincs is mit csodálkozni ezen.
>Mostantól egy kicsit nyugodtabban tevékenykedhet minden kormány, hála a nép bölcsességének.
Szerintem a népszavazási törvényt módosítani kellene és levinni az érvényességi küszöböt.